Vincze Loránt: Kelemen Hunor hiteles szószólója közösségünknek Európában és a nagyvilágban (AUDIÓ)

2014.09.01. | FUEN , államelnök-választás

Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) támogatja Kelemen Hunor indulását a romániai elnökválasztáson, hiszen az RMDSZ elnöke az erdélyi magyarok érdekeinek legmegfelelőbb képviselője – fogalmazott Vincze Loránt, a FUEN alelnöke.

Kelemen Hunor hiteles szószólója közösségünknek Európában és a nagyvilágban, szövetségeseink, partnereink ismerik elkötelezettségét, elvszerűségét. Az együttműködést és a párbeszédet szorgalmazza, valamint minden alkalommal elmondja, hogy a romániai kisebbségvédelemben még sok a tennivaló” – hangsúlyozta Vincze Loránt.

„A szövetségi elnök vezetésével az RMDSZ az elmúlt években az élén állt annak az erőfeszítésnek, amely a FUEN ernyője alatt az európai kisebbségvédelmi keret kidolgozását célozta” – mutatott rá az RMDSZ külügyi titkára. Kiemelte: Kelemen Hunor tudja, hogy az előrelépéshez támogatókra van szükség, párbeszédre a többséggel, a romániai közvéleménnyel, a romániai pártokkal, de ugyanakkor az Európai Uniós intézményekkel is: az Európai Néppárttal, a FUEN-nel, és valamennyi partnerünkkel.”

A FUEN alelnöke szerint Románia érdeke, hogy a kisebbségekre államalkotó tényezőként tekintsen, elfogadja közösségi igényeit, és az egész társadalom javára fordítsa a nemzeti közösségek értékeit, erősségeit. „Hiszem azt, hogy Kelemen Hunor államelnök-jelöltként ezt a gondolatot hitelesen fogja megjeleníteni” – zárta gondolatát Vincze Loránt.

Hanganyag:
Vincze Loránt nyilatkozata