Vincze Loránt: minden egyes voks a közösségre leadott szavazatot jelent

2014.05.23. | Marosvásárhely , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Vincze Loránt: minden egyes voks a közösségre leadott szavazatot jelent

Fotó: Mihály László

„Marosvásárhely – és ezzel együtt közösségünk is – mindig számíthat az idős generációra, amelynek tagjai felelős polgárok, és érzik a súlyát minden egyes választásnak. Biztos vagyok benne, hogy most is erősíteni fogják a magyar érdekképviseletet, és vasárnap leadott szavazatukkal a következő, fiatal generációnak segítenek a biztos jövő megteremtésében” – fordult a marosvásárhelyi Bernády-házban összegyűlt helyi idősekhez Vincze Loránt kampányzáró fórumán. Az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje kötetlen beszélgetésen hallgatta meg a problémáikkal segítséget kérő időseket, és Kerekes Károly Maros megyei RMDSZ-es parlamenti képviselővel közösen ígéretet tett azok orvoslására.

Vincze Loránt elmondta, ma záruló kampánykörútja során kellemesen csalódott, mivel tapasztalata szerint az erdélyi magyarok tudnak a május 25-i európai parlamenti választásokról, és érzik is annak súlyát. „Végig éreztem közösségünk ragaszkodását és törődését. Ők nagyon jól tudják: minden egyes voks a közösségre leadott szavazatot jelent, amely mindannyiunkat erőssé tesz, megkerülhetetlen tényezővé az önkormányzatokban, Bukarestben és Brüsszelben is” – fogalmazott a jelölt politikus. Felidézte a szórványban szerzett tapasztalatait, ahol az emberek többször elmondták: rájuk számíthat az erdélyi magyar közösség május 25-én, de szeretnék, ha a tömbmagyar vidékeken élők is segítenének nekik, hiszen ez jelenti megmaradásuk biztosítását. „Az Európai Parlamentben azt kell elérnünk, hogy mint kisebbség biztosítékokat kapjunk az Európai Uniótól, ugyanakkor az EU stabilizációs tényezőként tekintsen a kisebbségekre. Ehhez kérjük az önök segítségét vasárnap” – mondta az RMDSZ jelöltje.

 

Vincze Loránt kampánykaravánjának záró rendezvénye a ma délután 5 órától kezdődő utcabál lesz a marosvásárhelyi Kövesdombon.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.