Vincze Loránt: minden idők legerősebb képviselete is lehet Brüsszelben

2014.04.27. | Kolozs , Európai Parlament , Európai Unió , európai parlamenti választások

Vincze Loránt: minden idők legerősebb képviselete is lehet Brüsszelben

Fotó: Mihály László

A feketelakiak összefogását és felelősségérzetét méltatta vasárnap a településre látogató Vincze Loránt európai parlamenti képviselőjelölt – a Kolozs megyei községben ugyanis rendszerint 90 százalékos a választási részvétel.„Az önök hozzáállása példaértékű kell legyen az erdélyi magyarság számára. Ha mindenhol ugyanilyen fontosnak tartják saját közösségük jövőjét, mint a mezőségiek, és május 25-én ugyanilyen sokan elmennek szavazni, meggyőződésem, hogy a valaha volt legerősebb képviselete lesz Brüsszelben az erdélyi magyarságnak” – hangsúlyozta a református istentisztelet után, a helybéliekkel találkozó Vincze Loránt.

Az RMDSZ jelöltjét vasárnapi mezőségi kampánykörútjára elkísérte Máthé András Levente parlamenti képviselő, a Kolozs megyei RMDSZ elnöke, valamint Vákár István, a megyei önkormányzat alelnöke is, akikkel közösen keresték fel a búzai, feketelaki és ördöngösfüzesi magyarokat. Búzán Vincze Loránt a magyarság megmaradásának egyik biztosítékaként értékelte a brüsszeli magyar képviseletet.