Winkler: “Az ifjúság segítségére is szükség van az előttünk álló kihívások során”

2013.10.20. | Ifjúság , MIÉRT , Hunyad

Vasárnap, október 20-án tisztújítással folytatta munkálatait a Hunyad Megyei Magyar Ifjúsági Tanács (HUMMIT – MIÉRT tagszervezet) küldöttgyűlése a dévai Őzike ifjúsági központban.

A küldöttek, Winkler Gyula, EP képviselő, valamint Szabó József, MIÉRT elnök és Jakab Adorján, MIÉRT elnökhelyettes jelenlétében Kofity Zoltánnak és csapatának szavaztak bizalmat az elkövetkező két évre. A választás nyomán egy 9 tagú elnökség került az ifjúsági szervezet élére, amelyben az elnök és a Hunyad megyei régiókat képviselő alelnökök mellett a HUMMIT egyesület elnöke, a Hunyad megyei RMDSZ ifjúsági alelnöke, a Hunyad megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság elnöke, illetve a diáktanács által kinevezett személy is jelen van.

„A felelősség a ti életetek része is” – indította köszöntőbeszédét Winkler Gyula, az elkövetkező időszak feladataira hívva fel a fiatalok figyelmét. „A jövő év kihívásai közül a legnagyobb az európai parlamenti választás. Annak érdekében, hogy az RMDSZ megfelelő módon helyt tudjon állni, segítőtársakra lesz szüksége az ifjúsági szervezetek, a civil szféra, valamint az egyházak körében. Ahhoz, hogy közösségünk érdekeit továbbra is képviselni tudjuk az európai döntéshozatalban az egész erdélyi magyar társadalom mellénk kell álljon.” – hangsúlyozta az EP képviselő, kitérve arra, hogy a választások során szükség lesz a fiatalok munkájára és lelkesedésére, amelyhez meg kell találni az együttműködés és az együttgondolkodás leghatékonyabb módját.

Szabó József, MIÉRT elnök a létező elvárások mentén gratulált a HUMMIT új vezetőségének: „Magas a mérce az új elnökség számára, hisz magasra tette azt a régi csapat, de meggyőződésem, hogy ettől válik ez a munka még érdekesebbé. Én bízom abban, hogy ti ezt meg tudjátok ugrani és a régiek mellett megtanult szívósság és harci kedv révén az elkezdett munkát folytatni fogjátok”.

A folytatásban a MIÉRT elnöke Winkler Gyula, EP képviselő támogatását kérte a Magyar Ifjúsági Értekezlet és a YEPP által elindított Job Creation elnevezésű, a fiatalok munkavállalási lehetőségeit ösztönző projekt keretén belül, majd Kofity Zoltán köszönő beszéde után az új elnökség ülésével, a következő időszak megtervezésével zárult a küldöttgyűlés.