Winkler: Egységes közösség, erős képviselet

2014.04.26. | Szatmár , Megemlékezés , európai parlamenti választások

Winkler: Egységes közösség, erős képviselet

Fotók: Bethlendi Tamás

„Változások idejét éli Európa, ahol az erdélyi, illetve a Kárpát-medencei magyar érdeket csakis akkor tudjuk érvényesíteni, ha nem engedjük el egymás kezét, ha egységesen lépünk fel. Kiemelten fontos az erdélyi magyar képviselet Brüsszelben, hogy legyen, aki harcol a nemzet érdekeiért, hogy ne veszítsünk több csatát a 21. században” – fogalmazott Winkler Gyula szombaton a majtényi síkon, ahol 25. alkalommal rendezték meg a kuruckort idéző hagyományos főhajtást.

A magyar nemzet legfontosabb történelmi eseményei a szabadságért folytatott harchoz köthetőek, nyomatékosított beszédében a jelölt, aki idézett Kelemen Hunor az aradi szabadságszobor visszaállításának 10. évfordulóján, egy nappal korábban elhangzott beszédéből, majd emlékeztetett ,,a majtényi síkra is a szabadság eszméje hozott össze minket, mert egyértelmű számunkra, hogy a szabadság olyan érték, amelyért, ha kell, harcra indulunk, ma már nem fegyverrel, hanem az erős képviselet eszközeivel.” Az esemény főszervezője, Muzsnay Árpád EMKE alelnök, arra kérte az EP-képviselőt, hogy vigye magával Európába a Rákóczi-féle szabadságharc fegyverletételének 303. évfordulója alkalmából megszervezett majtényi megemlékezés szellemiségét.

A nagy múltú rendezvényen jelen volt Pataki Csaba szenátor, Erdei D. István képviselő és R. Várkonyi Ágnes budapesti akadémikus.

A kuruckort idéző hagyományos főhajtás Majtényban A kuruckort idéző hagyományos főhajtás Majtényban A kuruckort idéző hagyományos főhajtás Majtényban