Winkler Gyula a MIÉRT-tel közösen folytatja gyakornoki programját

2014.09.20. | Ifjúság , MIÉRT , Európai Parlament
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Winkler Gyula a MIÉRT-tel közösen folytatja gyakornoki programját

A MIÉRT-tel közösen folytatja gyakornoki programját Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője. Szeptember 19-én a XIII. MIÉRT Akadémián jelentették be, idéntől hat gyakornoki ösztöndíjat hirdetnek meg Brüsszelbe.

Winkler Gyula negyedik éve fogad, a Magyar Ifjúsági Értekezlet által javasolt, gyakornokokat az európai parlamenti irodájában, továbbá évente találkozókat szervez. „A nyári találkozóknak az a célja, hogy felmérjük, mennyire hasznos a brüsszeli közös munka” – fogalmazott a képviselő. Kiemelte, mindig is lényegesnek tartotta a közösségi tevékenységet, amelyet pályázási feltételnek is bevezetett már az elején, ez a MIÉRT-tel való megállapodásnak köszönhetően pár éve pedig már intézményes formát is kapott.

 

Idéntől a gazdaságpolitika és fejlesztéspolitika iránt érdeklődő fiatalok mellett a mérnöki szakmát tanuló egyetemistákat is szívesen látná a képviselő a pályázók között. „Az egyetemi ajánlat egyre inkább eltávolodik attól, amire a reálgazdaságnak, a munkaerőpiacnak szüksége van. Ezt a fiatalok is kimondták májusban az Európai Ifjúsági Rendezvényen: közelíteni kell az oktatási ajánlatokat a munkaerőpiac elvárásaihoz” – hangsúlyozta az EP-képviselő.

 

Winkler Gyula beszédében kiemelte, a sport közvetett módon ugyan, de visszaköszön az Európai Unióban is, hiszen van arra lehetőség, hogy sporthoz kötődő tevékenységre lehessen támogatást szerezni. Az EP-képviselő elmondta, november elsejétől dolgozni kezd az új Európai Bizottság a 2014-2020 közötti pénzügyi tervezési időszak programjain. Winkler azt javasolta a jelenlévőknek, hogy a MIÉRT tagszervezetek is készüljenek fel arra, hogy minél több pályázatba tudják bevinni az erdélyi magyar érdeket, akár egyetemekkel, megyei ifjúsági és sportigazgatóságokkal való együttműködés által.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.