Winkler Gyula: célkitűzésünk megőrizni az önkormányzati jelenlétet Hunyad megyében

2015.03.14. | Hunyad
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Winkler Gyula: célkitűzésünk megőrizni az önkormányzati jelenlétet Hunyad megyében

Ünnepi ülést tartott szombaton délelőtt a Hunyad Megyei Képviselők Tanácsa a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum gyűléstermében. Napirenden az RMDSZ 12. kongresszusa Hunyad megyei küldötteinek megválasztása és a megyei szervezet 2015-2016-ra szóló cselekvési tervének megvitatása és elfogadása szerepelt.

A Főtitkárság képviseletében Hegedüs Csilla, az RMDSZ kulturális főtitkárhelyettese vett részt az ülésen, köszöntőbeszédében kiemelte, a Szövetség kongresszusának igen komoly tétje van. ,,A régi, jól bevált utak mellett közösen kell megterveznünk az új irányokat is, beazonosítani mindazokat az új lehetőségeket, amelyeken keresztül megerősítjük az erdélyi magyar közösség bizalmát a Szövetség iránt. Nagy hangsúlyt kell fektetni a fiatalok megszólítására is, hisz számukra, az 1990 után felnőtt nemzedék számára, más értelme van a demokráciának, a közösségi értékeknek" – mondta Hegedüs Csilla. A főtitkárhelyettes ugyanakkor gratulált a Hunyad megyei RMDSZ szervezetnek a negyedszázada végzett közösségépítő, értékteremtő munkáért, hisz mint elmondta, a szórványban nem könnyű a magyarság érdekeit képviselni. Hegedüs Csilla, a Nőszervezet alelnökeként, felszólalásában megköszönte a megyei elnöknek, hogy felismerve a hölgyek hiánypótló közösségépítő tevékenységének értékét, következetesen támogatta a Hunyad megyei Nőszervezet tevékenységét.

 

Politikai tájékoztatóját követően Winkler Gyula EP-képviselő, a Hunyad Megyei RMDSZ elnöke bemutatta a 2015-2016-ra szóló megyei cselekvési tervet. ,,Kétéves cselekvési tervre van szükség, hiszen az újratervezést követően az RMDSZ a választások előkészítési időszakába lép. 2016-ban két megmérettetés áll előttünk, önkormányzati és parlamenti választások lesznek. Hunyad megyében célkitűzésünk megőrizni a jelenlegi önkormányzati jelenlétet. Abban reménykedünk, hogy az új parlamenti választási törvény, elfogadása esetén, újra esélyt biztosít a szórványmegyék parlamenti képviseletének elérésére" – ismertette Winkler Gyula.

 

A megyei képviselők által megvitatott, majd elfogadott cselekvési terv legfontosabb prioritása továbbra is az anyanyelvű oktatás Hunyad megyében, ezt követi a 2016-os választási év megfelelő előkészítése. Az ülésen megválasztották azt a hat küldöttet is, akik a hivatalból résztvevő tisztségviselők mellett részt vesznek a kolozsvári kongresszuson.

 

A gyűlésen megjelent Petrozsény testvérvárosának, Várpalotának küldöttsége is, Talabér Márta polgármester vezetésével, a delegáció a holnapi március 15-ei ünnepségre érkezett Hunyad megyébe. Az ülést követően a Téglás Gábor Elméleti Líceum diákjai ünnepi műsort mutattak be.  

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.