Zajlanak a polgármester-jelölések Háromszéken

2016.02.11. | Kovászna
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Zajlanak a polgármester-jelölések Háromszéken

Háromszéken az RMDSZ elkezdte a felkészülést a közelgő önkormányzati választásokra, a megyei szervezet döntött a polgármesterek jelölésének módjáról is. Ennek értelmében Kovászna megyében az RMDSZ-es polgármesterek nevesítéséről minden településen a helyi választmány dönt, ezt erősíti majd meg a megyei Állandó Tanács. Kivételt képez Nagyborosnyó, ahol április 10-én állóurnás előválasztást tartanak.

Az elmúlt napokban született helyi választmányi döntéseket hagyta jóvá február 11-én, csütörtökön a megyei szervezet, így Háromszéken az alábbi polgármester-jelöltek személyéről született döntés: Sepsibodokon Fodor István, Árkoson Máthé Árpád, Gidófalván Berde József, Sepsiköröspatakon Kisgyörgy Sándor, a kézdiszéki Szentkatolnán Tusa Levente, míg Kommandón Kocsis Béla indulására lehet számítani. Mindannyian tapasztalattal rendelkező polgármesterek.

Kiemelt fontossággal bír az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetével és a Háromszéki Ifjúsági Tanáccsal kötött partnerség is a jelölések szempontjából, ennek szellemében támogatják, hogy minél több hölgy és fiatal vállaljon szerepet az önkormányzati döntéshozatalban.

Tamás Sándor, a RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: „március végéig minden településen véglegesíteni fogjuk a jelöltállítást, a megyében, a települések zömében saját jelöltet állítunk, viszont lesz olyan település is, ahol MPP-s vagy független polgármester-jelöltet fogunk támogatni, azért mert hiszünk a valós összefogás erejében” – zárta gondolatát az elnök.  

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.