Főoldal > Hírek
A Balánbányai RMDSZ-közgyűlés Demeter Attilának szavazott bizalmat
2012.03.29. | Csík terület

Közgyűlés keretében választott elnököt az RMDSZ Balánbányai Városi Szervezete március 29-én.

Borbély: Erős önkormányzatokra van szükségünk!

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, környezetvédelmi és erdészeti miniszter március 31-én  részt vett a Nagyszalontán megtartott megyei RMDSZ szervezet kiértékelő közgyűlésén. A rendezvényen több mint 700 képviselő jelent meg.

Borbély László részt vett a Romániai Magyar Üzleti Egyesület konferenciáján Budapesten
2012.03.30. | gazdaság

A Romániai Magyar Üzleti Egyesület által megszervezett „Üzleti lehetőségek Romániában” című konferencián tartott előadást Borbély László, környezetvédelmi és erdészeti miniszter március 30-án, Budapesten.

Kelemen Hunor szövetségi elnök: a fiatalok jelentik az RMDSZ folyamatos megújulásának zálogát
2012.04.01. | RMDSZ , Ifjúság , MIÉRT

Kelemen Hunor szövetségi elnök április 1-én, vasárnap Marosvásárhelyen részt vett a Magyar Ifjúsági Értekezlet országos küldöttgyűlésén, ahol megújították az RMDSZ és a MIÉRT közötti protokollumot. Erre azért volt szükség, mert a tíz évvel ezelőtt megszületett együttműködési megállapodás óta a közéletben és politikában, valamint a két szervezetben olyan változások történtek, amelyek aktuálissá tették ennek megújítását.

Hargita megyében járt Mihai Răzvan Ungureanu -Borboly Csaba a Hargita megyei úthálózat rendbetételére kért támogatást a miniszterelnöktől
2012.04.01. | Hargita , Infrastuktúra

Székelyudvarhelyen járt március 31-én Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnök és Gabriel Berca belügyminiszter. A városban rendezett prefektustalálkozón vettek részt, amelynek fő témája a választások előkészítése és a prefektusi hatáskörök megerősítése, illetve körülhatárolása  volt.

A húsmarhatartásról értekeztek Csíkszeredában
2012.03.31. | Hargita , Mezőgazdaság

Újabb lépés történt Hargita megye gazdasági stratégiájának megvalósításában. Szűknek bizonyult az érdeklődő gazdáknak a csíkszeredai megyeháza gyűlésterme a március 31-én megszervezett I. Székelyföldi Húsmarha-konferencián. A nagyfokú érdeklődés a szervezőket is meglepte.

A magyar szó nekünk a legnagyobb ereklye!
2012.03.31. | Kolozsvár , Ifjúság , Kultúra

Kelemen Hunor szövetségi elnök március 30-án, pénteken délután részt vett Kolozsvárott a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszának ünnepélyes megnyitóján. A versenyen, amelynek a Báthory István Elméleti Líceum ad otthont, 17 megyéből 142 V-XII. osztályos diák méri össze tudását, bizonyítva anyanyelvünk, irodalmunk iránti szeretetét, olvasottságát, kreativitását.

Borbély László: jelenleg a minisztériumhoz egyetlenegy cég sem tett le palagáz-kitermelési kérést
2012.03.30. | Környezetvédelem

Jelenleg a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztériumhoz egyetlenegy cég sem tett le palagáz-kitermelési kérést - nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter március 30-án.