Főoldal > Hírek
Előadás az új Polgári törvénykönyvről
2012.02.27. |

Az új Polgári törvénykönyv jelentősége címmel Aradon tart előadást dr. Veress Emőd ügyvéd, egyetemi oktató, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézetének igazgatója március 2-án, pénteken 18 órai kezdettel az RMDSZ aradi székházának nagytermében (Episcopiei utca, 32. szám).

Legyen az Év Fája Európában a Köpeci Szil!
2012.02.27. | Kovászna

Az Év Fája Európában 2012 versenyben február 1-től lehet szavazni a köpeci szílre, mint a 2011-es Év Fája Romániában vetélkedő győztesére.

Moldován József: elvi és formai aggályok is felmerülnek az ACTÁ-val szemben
2012.02.27. | IT

Moldován József, a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára szerint megalapozott a román komány döntése, mely szerint felfüggesztette a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) ratifikálási folyamatát.

Együttműködés a magyar jövőért - Ülésezett az RMDSZ családpolitikai munkacsoportja
2012.02.26. | RMDSZ , Szociális

Megtartotta első ülését a Romániai Magyar Demokrata Szövetség családpolitikai szakértői munkacsoportja. A munkacsoport kiemelt feladata az európai jó példák beazonosítása, ezek összevetése a romániai lehetőségekkel, igényekkel és realitásokkal, illetve egy olyan családtámogatási és gyermekvállalást ösztönző intézkedéscsomag kidolgozása, amelyet az RMDSZ parlamenti csoportja törvénytervezetek formájában elfogadásra terjeszthet elő az elkövetkező időszakban.

A folytonosság és a fejlődés éve van mögöttünk - Marosvásárhelyen ülésezett az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsa

„Egy évvel ezelőtt az RMDSZ kongresszuson arra kaptam felhatalmazást, hogy ezt a Szövetséget továbbvigyem és tovább végezzük azt a munkát, amit az erdélyi magyarok ránk bíztak. A folytonosság és az építkezés éve volt ez, önkormányzati, parlamenti és kormányzati téren is számos eredményt értünk el” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök február 25-én, Marosvásárhelyen, a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén.

Könyvadomány és identitástudat – Brassó megyei magyar iskoláknak juttatott könyvajándékot az RMDSZ
2012.02.24. | Ifjúság , Brassó , Oktatásügyek

Brassó megye kilenc iskolája vehette át február 24-én, pénteken Markó Attila államtitkártól az RMDSZ és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának könyvadományát a Szövetség megyei szervezetének székházában.

Borbély Károly a Románia Magyar Üzletemberek konferenciáján
2012.02.24. | gazdaság

Borbély Károly államtitkár részt vett a Romániai Magyar Üzletemberek Egyesületének (RMÜE) február 24-i bukaresti konferenciáján.

Antal Attila lett a Beszterce városi RMDSZ elnök
2012.02.23. | Beszterce

2012. február 23-án ülésezett az RMDSZ Beszterce városi szervezetének közgyűlése. A Magyar Házban megtartott gyűlésen a városi szervezet új elnökének megválasztása volt a legfontosabb napirendi pont.