Főoldal > Hírek
Idén közel 3000-en érdeklődtek az RMDSZ Szatmár megyei székházaiban a kettős állampolgárság megszerzésének folyamatáról

Az RMDSZ megyei szervezetének kezdeményezésére Szatmár megyében már nem csak a szatmárnémeti RMDSZ székházban igényelhetnek információkat a magyar állampolgárság megszerzésére vonatkozó kérelem benyújtásról az érdeklődők, hanem Nagykároly, Tasnád és Sárközújlak településeken is állandó jellegű tájékoztatást és ügyintézést biztosítanak a helyi RMDSZ szervezetek.

Winkler: Szerbia esete ismét a kisebbségi kérdés európai rendezését veti fel
2012.03.01. | Külkapcsolatok

Meggyőződésem, hogy Nyugat-Balkán országai, Szerbiával együtt Európa szerves részei. Csatlakozásuk és európai uniós integrációjuk a közös Európa, valamint a térség stabilitásának és jólétének záloga. A Balkánon a kilencvenes évek véres konfliktusai által okozott sebek még frissek és fájóak.

Összefogás a tűri közösségi ház megújulásáért
2012.02.29. | Kovászna , Hunyad

Kovászna Megye Tanácsa 2009-ben indította szórványprogramját, mely Hunyad, Fehér és Szeben megyékre terjed ki.

Winkler: Átláthatóságra és nyitottságra van szükség a kereskedelmi tárgyalásokban
2012.02.29. | Európai Néppárt

Az Európai Unió kereskedelem politikájáról fogadott el szerdán határozati javaslatot az Európai Néppárt (EPP) gazdasági munkacsoportja. Az EPP álláspontja szerint az EU egységes és sikeres kereskedelme az európai gazdaság megerősödésének motorja lehet.

1.200 millió lejes garanciaplafon a Kogălniceanu Programra
2012.02.29. | gazdaság , Kormány

Tegnapi ülésén, a Kormány elfogadta azt a határozatot, mely 1.200 millió lejes garanciaplafont irányoz elő a Kogălniceanu Programra. Az összeg arányos a Program 2012-es költségvetésével, azt a Nemzeti Garancia Alap biztosítja, tájékoztatott Borbély Károly gazdasági államtitkár.

Derzsi Ákos felszólalásában nehezményezte az étkezési jegyek megadózását
2012.02.28. |

Tekintettel arra, hogy a költségvetési bevételeket jelentős mértékben sújtotta a gazdasági-pénzügyi válság, a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében, illetve az adózási alap kiterjesztése okán az adóügyi törvénykönyvet módosító 2010. évi 58. számú sürgősségi rendelet eltörölte az étkezési jegyek adómentességére vonatkozó előírást – vázolta napirend előtti felszólalásában Derzsi Ákos parlamenti képviselő.

Állami támogatás a Zsil-völgyének
2012.02.28. |

213,085 millió lej támogatást kaphat az állami költségvetésből 2012-ben a Petrozsényi Országos Kőszéntársaság (Compania Nationala a Huilei – CNH). Az erre vonatozó határozatot keddi ülésén fogadta el a Kormány.

Módosították Hargita megye közvagyonának leltárát
2012.02.28. | Hargita

Elfogadta mai ülésén a kormány Hargita megye közvagyoni leltárának módosítását. A változások érintik Gyergyószentmiklós, Gyergyóremete, Madéfalva és Siménfalva közvagyonát.