Főoldal > Hírek
RMDSZ: folytonos támogatás a magyar civil szervezetek számára
2012.02.15. | RMDSZ , civil szféra

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség 2005 óta normatív támogatásban részesíti azon országos magyar civil és szakmai szervezeteket, amelyek tevékenysége létfontosságú a romániai magyar nemzetközösség életében, ugyanis hosszú évek óta az itt élő magyarok megmaradását, gyarapodását szolgálják.

Fontos információk a fiatal vállalkozókat támogató programról - Mától lehet beiratkozni a fiatal vállalkozókat támogató programba
2012.02.15. | Ifjúság , gazdaság

Ma lép életbe a kormány által meghirdetett „A fiatal vállalkozók vállalkozásainak létrehozását és fejlesztését ösztönző program”.

Lukács Vilmos a Kórházak Akkreditációjáért felelős Országos Tanács élén
2012.02.15. |

Lukács Vilmost nevezte ki február 14-én Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnök a Kórházak Akkreditációjáért Felelős Országos Tanács élére. A magyar szakember államtitkári rangban látja majd el a tisztséget.

Nemzetközi Grafikai Szemle – II. Székelyföldi Grafikai Biennále
2012.02.14. | Székelyföld

2012. február 14-én került sor a Nemzetközi Grafikai Szemle – II. Székelyföldi Grafikai Biennále nyitó sajtótájékoztatójára. Jelen voltak a Biennále szervezői: Hargita Megye Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, valamint a Kovászna Megyei Művelődési Központ vezetői. Szarka Gábor, a Csíkszeredai Főkonzulátus konzulja, illetve Siklódi Zsolt, a rendezvény kurátora is megtisztelte jelenlétével a sajtótájékoztatót.

Borbély László vezette az Európai Egészségügyi és Környezetvédelmi Miniszteri Bizottság második ülésének munkálatait

Az Európai Egészségügyi és Környezetvédelmi Miniszteri Bizottság hatékonysága szempontjából elsődleges fontosságú a Pármai Nyilatkozat vállalásainak gyakorlatba ültetését biztosító és ellenőrző nemzeti struktúrák létrehozása, finanszírozása.

Az európai piacnak szüksége van a tagállamok közötti banki átutalások egyszerűsítésére
2012.02.15. | gazdaság , Európai Unió

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője kedden üdvözölte, hogy az Európai Parlament straszburgi plénuma elfogadta az euróátutalások és -beszedések technikai követelményeit módosító jelentést. A dokumentum értelmében 2014. február elsejétől az Egységes Euró- Pénzforgalmi Övezet (SEPA) tagjai között az euróban eszközölt átutalások és beszedések felgyorsulnak és a pénzforgalmi díjak csökkennek.

Továbbra is köd fedi a nemzeti jelentőségű intézmények körét
2012.02.14. | Aktuálpolitika

A Nemzetpolitikai Államtitkárság által nyilvánosságra hozott, normatív támogatásban részesülő szervezetek és programok listáját tartalmazó névsorral kapcsolatosan az egyedüli pozitívum, hogy az idén lesz normatív támogatás - nyilatkozta Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, majd hozzátette: 2011-ben a nemzeti jelentőségű intézmények hiába várták a magyarországi segítséget, a támogatási keretek jelentős részét a Demokrácia Központok emésztették fel.

RMDSZ: támogatás a fiatal vállalkozóknak
2012.02.14. | gazdaság

Az RMDSZ kis- és középvállalkozásokat támogató programjának részeként a kormány kiemelt kérdésként kezeli a fiatal vállalkozók támogatását. A kabinet tudatában van annak, hogy az új, versenyképes vállalkozások munkahelyeket teremtenek, ugyanakkor erőteljes hatást gyakorolnak a gazdaság fellendítésére – nyilatkozta ma Kolozsváron Kovács Péter.