Főoldal > Hírek
Összetartozás és közös munka - a kárpát-medencei kölcsönös megértés forrásai
2011.12.15. | Kisebbségvédelem

Az Európai Parlament (EP) Hagyományos Nemzeti Kisebbségi Frakcióközi Munkacsoportjának idei utolsó ülésére december 15-én került sor Strasbourgban. A zsúfolt napirenden több téma szerepelt: a Megbékélés Mozgalom (http://chartaxxi.eu/?page_id=296) és A megbékélés  chartájának ismertetése (www.chartaxxi.eu), Boldoghy Olivér jelenlétében a szlovák állampolgárságuktól megfosztott polgárok ügyének elemzése, valamint Esterházy János munkásságát és mártírsorsát bemutató, frissen megjelentetett angol nyelvű kötet bemutatása.

Felavatták az Országos Könyvtár épületét
2011.12.15. | Kultúra

Kelemen Hunor, kulturális és örökségvédelmi miniszter Emil Boc kormányfővel közösen avatta fel ma, december 15-én, Bukarestben az Országos Könyvtár új épületét.

Újabb könyvadományok iskoláinknak
2011.12.15. | RMDSZ , Ifjúság , Kultúra , Oktatásügyek

Az RMDSZ és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala a tavaly elindított program folytatásaként idén is komoly értékű könyvcsomagokat adományoz a magyar iskolák könyvtárainak. Az előző évben 252 iskola, idén további 204 iskola könyvtára részesült illetve részesül könyvadományokban.

Érdemes az rmdsz.ro oldalra kattintani
2011.12.15. |

Két napos rendezvénysorozat kezdődik csütörtökön, december 16-án Sepsiszentgyörgyön. A nagyszabású esemény során, mint arról előzetes híreinkben már beszámoltunk, számos szakmai találkozóra, tanácskozásra, kerekasztal-beszélgetésre kerül sor az RMDSZ politikusai, valamint a történelmi magyar egyházak és a civil szféra képviselői között.

Tájékoztató a sajtó képviselői számára a sepsiszentgyörgyi konzultációsorozatról
2011.12.15. | Sepsiszentgyörgy

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség széleskörű társadalmi konzultációsorozatot szervez december 16-án pénteken, Sepsiszentgyörgyön. Amint arról már beszámoltunk, ennek keretén belül számos szakmai találkozóra, kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a Szövetség politikusai, valamint a történelmi magyar egyházak, pedagógusok, az ifjúsági, szociális, gazdasági és más civil szervezetek képviselői között.

Winkler Gyula: az állampolgári kezdeményezés fontos eszköz az európai polgárok kezében

A Lisszaboni Szerződés által létrehozott állampolgári kezdeményezés egy nagyon fontos eszköz, amely az állampolgárokat szolgálja és amely által megerősödhet az európai demokrácia – jelentette ki Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője csütörtökön Strasbougban, ahol részt vett „A többség nézőpontja” című vitán, amelyet dr. Surján László EP-képviselő (FIDESZ) szervezett.

Községi utak felújítására kapott újabb összegeket Hargita megye
2011.12.15. | Infrastuktúra

A Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium a héten összesen 3 900 000 lejt hagyott jóvá megyénknek az 577/1997-es, a megyei és községi utak felújítására vonatkozó kormányrendelet alapján.

Nem változott az egészségbiztosításra vonatkozó törvénykezés
2011.12.14. | Egészségügy

Az Egészségügyi Minisztérium felhívja a lakosság figyelmét, hogy nincs semmilyen jogi alapja azoknak az ajánlatoknak, amelyeket a magukat az egészségügyi reform ügynökeinek nevező személyek tesznek, egészségügyi biztosítást javasolva. A szaktárca tudomása szerint, az említett ügynökök tetemes jövedelmet ígérnek, ha a megkeresett személyek csatlakoznak egy adott magánbiztosítóhoz. Ennek az ajánlatnak azonban nincs semmilyen jogi alapja.