Főoldal > Hírek
Borbély  László a külügyi bizottság élén
Borbély László a külügyi bizottság élén

Borbély Lászlót, az RMDSZ politikai alelnökét választották ma, május 8-án a Képviselőház Külügyi Bizottságának elnökévé. A politikus Korodi Attilát váltja a tisztségben, és ellenszavazat nélkül választották meg.

Fellebbezett a kormány MOGYE-ügyben

Törvénytelennek és megalapozatlannak tartja a kormány a Marosvásárhelyi Táblabíróság döntését, amellyel felfüggesztette a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar oktatási vonalának létrehozására vonatkozó, 2012/230. Kormányhatározat alkalmazását. Az ügyben Dézsi Attila kormányfőtitkár mint a kabinet képviselője nyújtott be hétfő délben fellebbezést a Marosvásárhelyi Táblabírósághoz.

A Ponta-kormány semmibe veszi a Romániában élő nemzeti kisebbségeket - Kelemen Hunor szövetségi elnök felszólalása a Parlament együttes ülésén

Kelemen Hunor szövetségi elnök szólalt fel ma és ismertette a Romániai Magyar Demokrata Szövetség álláspontját a Ponta-kormány beiktatását megelőző parlamenti vitán.

11 produkció jutott az országos döntőbe a Médiabefutó kolozsvári regionális szakaszáról
2012.05.07. | Kolozsvár , Ifjúság

Négy helyi szakasz – Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad és Szatmárnémeti – legjobb 31 produkciója versengett május 6-án, vasárnap este Kolozsváron a Médiabefutó tehetségkutató verseny országos döntőjébe jutásért.

RMDSZ és EMNP összefogás Sepsikőröspatak érdekében

A nemzeti érdek, a közös felelősségvállalás a jövőért, Háromszékért, a helyi dolgok jóbbá tétele érdekében Háromszéken megvalósul az összefogás. Erről tett bizonyságot a sepsiszentgyörgyi  Demokrácia Központ székhelyén tartott hétfő reggeli közös sajtótájékoztató is, ahol a kialakult sepsikőröspataki politikai helyzetről értekeztek a háromszéki RMDSZ, az EMNP és a helyi magyar szervezetek vezetői.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nem szavazza meg a Ponta-kormányt
2012.05.07. | Aktuálpolitika , Kormány

Az RMDSZ vezetői ma délelőtt a Szociál-Demokrata Párt vezetőjével, Victor Ponta kijelölt miniszterelnökkel egyeztettek. A találkozó végén Kelemen Hunor szövetségi elnök leszögezte, az RMDSZ parlamenti frakciói nem szavazzák meg az új kormányt.

A változás szelét fordítsuk a javunkra - Kelemen Hunor szövetségi elnök az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének jelöltbemutatóján

„Változó időket élünk, azonban egy dolog állandó: az erdélyi magyar közösség szándéka, hogy itthon, szülőföldjén jövőt építsen, ennek pedig a legfontosabb feltétele a helyi önkormányzatokban való jelenlét” – emelte ki Kelemen Hunor szövetségi elnök május 6-án, vasárnap Zilahon, ahol majálissal egybekötött jelöltbemutatót tartott az RMDSZ Szilágy megyei szervezete.

Erőt adó Székely Majális - Közel kétezren vettek részt a homoródfürdői rendezvényen
2012.05.06. | Hargita

Főzőversenyen, szalonnasütésen, lovagláson, kézműves-tevékenységen, sportvetélkedőn és számos egyéb programon vett részt az a közel kétezer fős tömeg, amely Homoródfürdőn gyűlt össze május 5-én, szombaton az RMDSZ Hargita megyei szervezete által rendezett Székely Majálison.