Főoldal > Hírek
Sajtóközlemény a Székely Himnusz felcsendülése ügyében
2012.05.06. | Csík terület

Az RMDSZ Hunyad megyei szervezete felkészült a választási kampányra

Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke ezen a hétvégén a helyi RMDSZ elnökökkel és kampányfelelősökkel tartott megbeszélést.

Hagyományteremtő Hunyad Megyei Magyar Napok
2012.05.06. | Hunyad

A harmadik alkalommal megszervezett Hunyad Megyei Magyar Napok rendezvénysorozata új hagyományt teremtett – vélte Winkler Gyula, EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke. A nagy sikerű rendezvénysorozat május 6-án, vasárnap ér véget.

A svábok 300 éves betelepítésére emlékeztek a Kálváriában - Csehi Árpád megyei tanácselnök is lerótta kegyeletét
2012.05.06. | Szatmár , Megemlékezés

Emléktábla avatásra és zászlószentelésre került sor vasárnap a Kálvária templom német közösségének ünnepségén, ahol a szatmári svábok két fontos eseményére is figyeltek.

Markó Béla: visszaélés a MOGYE-ra vonatkozó bírósági döntés
2012.05.06. |

Visszaélés a bíróság döntése, amellyel felfüggesztette a MOGYE magyar karának létrehozására vonatkozó kormányhatározatot, a döntést természetesen meg fogjuk támadni – jelentette be Markó Béla szombaton, Marosvásárhelyen. Az RMDSZ volt elnöke közölte, kezdeményezni kell a per Marosvásárhelyről való áthelyezését is.

Egy közösség jövője nemcsak a politikai egységtől, hanem szellemi erejétől is függ - Marosvásárhelyen zajlott a Magyar Tannyelvű Iskolák Hetedik Tantárgyversenye

Egy közösség jövője nemcsak a politikai erejétől és politikai egységétől függ, hanem az adott közösség szellemi erejétől is, attól, hogy mekkora potenciállal rendelkezik abban a romániai, európai és az önmagunkkal is folytatott versenyben, amelyben nap mint nap helyt kell állnunk – jelentette ki Markó Béla szombaton Marosvásárhelyen, a Magyar Tannyelvű Iskolák Hetedik Tantárgyversenyének ünnepi megnyitóján.

11 produkció jutott az országos döntőbe a Médiabefutó gyergyói regionális szakaszáról
2012.05.05. | Ifjúság , Gyergyó terület

Valóra váltak a szervezők reményei a Médiabefutó országos tehetségkutató verseny Gyergyószentmiklóson: teltházas, tomboló közönség előtt versenyzett a sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai, székelyudvarhelyi és gyergyószentmiklósi helyi szakaszokról továbbjutó 29 jobbnál jobb produkció a május 4-i székelyföldi regionális döntőn.

Szatmárt nem hagyjuk! Kelemen Hunor szövetségi elnök az RMDSZ Szatmár megyei önkormányzati jelöltjeinek bemutatásán

Pénteken 18 órától, Szatmárnémetiben Kelemen Hunor szövetségi elnök jelenlétében került sor az RMDSZ Szatmár megyei jelöltjeinek a bemutatkozójára a Szakszervezetek Művelődési Házában.