Főoldal > Hírek
Borbély László vezette az Európai Egészségügyi és Környezetvédelmi Miniszteri Bizottság második ülésének munkálatait

Az Európai Egészségügyi és Környezetvédelmi Miniszteri Bizottság hatékonysága szempontjából elsődleges fontosságú a Pármai Nyilatkozat vállalásainak gyakorlatba ültetését biztosító és ellenőrző nemzeti struktúrák létrehozása, finanszírozása.

Az európai piacnak szüksége van a tagállamok közötti banki átutalások egyszerűsítésére
2012.02.15. | gazdaság , Európai Unió

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője kedden üdvözölte, hogy az Európai Parlament straszburgi plénuma elfogadta az euróátutalások és -beszedések technikai követelményeit módosító jelentést. A dokumentum értelmében 2014. február elsejétől az Egységes Euró- Pénzforgalmi Övezet (SEPA) tagjai között az euróban eszközölt átutalások és beszedések felgyorsulnak és a pénzforgalmi díjak csökkennek.

Továbbra is köd fedi a nemzeti jelentőségű intézmények körét
2012.02.14. | Aktuálpolitika

A Nemzetpolitikai Államtitkárság által nyilvánosságra hozott, normatív támogatásban részesülő szervezetek és programok listáját tartalmazó névsorral kapcsolatosan az egyedüli pozitívum, hogy az idén lesz normatív támogatás - nyilatkozta Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, majd hozzátette: 2011-ben a nemzeti jelentőségű intézmények hiába várták a magyarországi segítséget, a támogatási keretek jelentős részét a Demokrácia Központok emésztették fel.

RMDSZ: támogatás a fiatal vállalkozóknak
2012.02.14. | gazdaság

Az RMDSZ kis- és középvállalkozásokat támogató programjának részeként a kormány kiemelt kérdésként kezeli a fiatal vállalkozók támogatását. A kabinet tudatában van annak, hogy az új, versenyképes vállalkozások munkahelyeket teremtenek, ugyanakkor erőteljes hatást gyakorolnak a gazdaság fellendítésére – nyilatkozta ma Kolozsváron Kovács Péter.

A kormányzásról és az ACTA-ról – első kézből
2012.02.14. | IT

Sajtótájékoztatót tartott Gyergyószentmiklóson Moldován József távközlési államtitkár

Tisztújítás az RMDSZ gyergyóalfalvi szervezetében
2012.02.11. | Gyergyó terület

Közel 300 személy gyűlt össze a gyergyóalfalvi kultúrház nagytermében, szombaton, 2012.február 11-én.

Az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának pályázati felhívása
2012.02.14. | Kisebbségvédelem

Az  Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, mint központi finanszírózó hatóság, a közérdekű nonprofit tevékenységekre kiutalt, közalapokból történő, vissza nem térítendő finanszírozás rendjére vonatkozó 350/2005-ös sz. törvény értelmében közzéteszi pályázati felhívását a 2012-es évre. A felhívás interetnikus és az intoleranciaellenes programokra vonatkozik.

Miniszteri rendelet védi a Házsongárdi temető 394 műemléksírját
2012.02.13. | Kolozsvár , Kultúra

Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter rendelettel erősítette meg a Házsongárdi temető egyéni műemlékké nyilvánított sírjainak a védettségét.