Főoldal > Hírek
Befejeződött az uniós élelmiszersegélyek kiszállítása Hargita megyében
2011.12.08. | Hargita , Szociális

Hargita Megye Tanácsa december 8-án befejezte az Európai Unió Készenléti Alapjából érkező idei élelmiszersegély-csomagok kiszállítását a helyi tanácsokhoz.

Erősebb Európát, az Unió érdekeinek és értékrendjének megszilárdítását szorgalmazza az Európai Néppárt

Az Európai Néppárt (ENP) huszadik kongresszusának munkálatai folynak Marseille-ben, folyó év december 7. és 8-án. A kongresszus alkalmából a néppárt politikai családjához tartózó állam- és kormányfők egyeztető ülést tartanak, mely révén a közelgő brüsszeli Európai Tanács-ülés munkálatait készítik elő.

Gazdafórum Gyergyószentmiklóson

Zsúfolásig megtelt gazdákkal, érdeklődőkkel a gyergyószentmiklósi Korona nagyterme, a Gyergyószentmiklósi RMDSZ által szervezett Gazdafórumon.

A legjobb nagykövetünk a saját termékünk - Borboly Csaba Székelyföld Brüsszeli Képviseleti Irodájában tartott bemutatót
2011.12.08. | Brüsszel , Székelyföld

A székely termékeket ismertette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke december 6-án este Székelyföld Brüsszeli Képviseleti Irodájában, ahol a résztvevők Székely termék védjeggyel ellátott mézkülönlegességeket kóstolhattak meg. Borboly Csaba a Hargita, Kovászna és Maros megye együttműködése révén idén megnyílt iroda szerepéről is beszélt.

Borbély László: a durbani konferencián egyezség kell szülessen az új, globális érvényű klímaváltozással kapcsolatos megállapodásról
2011.12.07. | Külkapcsolatok

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti minisztert december 6. és 11. között az ENSZ klímaváltozással kapcsolatos kertegyezményének 17-ik értekezletén vesz részt Dél Afrikában, Durbanben. Az esemény december 6-i megnyitóján Ban Ki-Moon ENSZ-főtitkár, valamint húsz államelnök és kormányfő vett részt.

Útja felénél tart az RMDSZ könyvadományozási karavánja
2011.12.07. | Kultúra , Communitas , Főtitkárság

A hétfőn, december 5-én elindított könyvadományozási program keretén belül az RMDSZ Főtitkársága a hét folyamán 14 szórványkollégiumhoz juttat el 2100 darab könyvet a Communitas Alapítvány által az elmúlt években támogatott kiadványokból.

Kétéves egészségügyi együttműködés
2011.12.06. | Egészségügy

Ritli László egészségügyi miniszter és Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (EVSZ) európai regionális igazgatója ma aláírta a következő két évre érvényes ágazati együttműködést Koppenhágában. A megújított megegyezés 2012-2013-as időszakban a legfontosabb területeken való együttműködésre vonatkozik.

Székely termékekről Brüsszelben - Jerzy Buzek EP-elnökkel találkozott Borboly Csaba
2011.12.06. | Brüsszel , Székelyföld

Jerzy Buzekkel, az Európai Parlament elnökével és Martin Kamppal, az Európai Néppárt főtitkárával is találkozott december 5-én Brüsszelben Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke másnap felvidéki magyar képviselőkkel is egyeztetett.