Főoldal > Hírek
Az RMDSZ Udvarhelyszéki területi szervezetének közleménye
2012.04.20. | Udvarhelyszék

Közlemény

“Adósa vagyok Marosvásárhelynek” - Valódi kétnyelvűséget és új városvezetési szemléletet ígér Frunda György

Egy nemrég készült közvéleménykutatás szerint a marosvásárhelyi magyarok túlnyomó többsége bízik Frunda Görgyben, a politikus a román nemzetiségűek részéről is számíthat szavazatokra, így ezúttal reális esély van arra, hogy újból magyar polgármestere legyen Marosvásárhelynek –  hangzott el pénteken, az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) “Többszemközt” című műsorában.

Tíz év nyitottság, tíz év partnerség, tíz év szakmaiság – Boldog születésnapot MIÉRT!
2012.04.22. | MIÉRT

Közel másfél ezer erdélyi magyar fiatal vett részt az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) megalakulásának tízedik évfordulóján. Az április 21-én, Székelyudvarhelyen megtartott ünnepségen a Magyar Ifjúsági Értekezlet helyi és megyei szervezeteinek fiataljai mellett, jelen voltak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselői is.

Brassói vállalkozóknak is bemutatta Winkler Gyula az Erdély 2020 fejlesztési tervet
2012.04.22. | Brassó , gazdaság , Erdély 2020

Fontosnak tartjuk, hogy az Erdély 2020 fejlesztési terv konzultációja során minél tágabb körben szólítsuk meg az erdélyi magyarokat, vállalkozókat, mindazokat, akik a szülőföldön tervezik saját és gyermekeik jövőjét – mondta Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője szombaton délután a brassói Reménység Háza tanácstermében, az RMDSZ helyi szervezetével közösen tartott vállalkozói fórumon.

A zenekaroknak kedvezett a Médiabefutó székelyudvarhelyi szakasza
2012.04.21. | Ifjúság , Udvarhelyszék

Három zenekar, egy népdalénekes és egy táncprodukció jutott tovább a Médiabefutó 2012. országos tehetségkutató pénteken, április 20-án lezajlott székelyudvarhelyi szakaszáról.

Az oktatási intézmények jelentik a Brassó-Hunyad szórvány-együttműködés gerincét
2012.04.21. | Ifjúság , Brassó , Oktatásügyek , Hunyad

Az RMDSZ Brassó és Hunyad megyei szervezeteinek kezdeményezésére, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége együttműködésével szombaton délelőtt került sor a két megye szórványpartnerségének rendezvényeire.

Továbbra is napirenden az emberi jogok és az uniós szociális biztonsági rendszerek kérdése Strasbourgban

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén, kedden, április 17-én, Az emberi jogok világbeli helyzetéről és az Európai Unió ezzel kapcsolatos politikájáról szóló éves jelentés kapcsán vitatkoztak az EP képviselők, különös tekintettel az EU emberi jogi stratégiai politikájára gyakorolt hatásra.

A kulturális örökségvédelem nem ismer határokat a Kárpát-medencében
2012.04.20. | Kultúra , Műemlékvédelem

Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter április 20-án, pénteken, Budapesten részt vett a Magyar Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által, a műemlékvédelmi világnap alkalmából szervezett bizottsági nyílt napon.