Főoldal > Hírek
Választásra kész az RMDSZ Arad megyei szervezete

17 polgármester- és 405 helyi tanácsosjelöltet indít a júniusi helyhatósági választáson az RMDSZ Arad megyei szervezete. Erről Bognár Levente megyei elnök tájékoztatott, aki elmondta, öt városban és tizenkét községben méretkeznek meg a polgármesterjelöltek, a Szövetség tanácsosi jelöltlistáira 28 településen lehet majd voksolni.

Borbély:Nem kell visszafizetni a bérpótlékokat!
2012.05.08. | gazdaság , Kormány

Megszavazta a képviselőház plénuma a pénzügyi amensztiára vonatkozó törvénytervezetet, amelyet az RMDSZ képviselői és szenátorai kezdeményeztek – jelentette be ma, május 8-án Borbély László a szavazást követően Bukarestben.

Márton Árpád a magyarellenes retorika térnyeréséről
2012.05.08. | Képviselőház

A Kovászna megyei képviselő napirend előtti hozzászólásában elmondta, hogy meglepte Călin Popescu Tăriceanu volt miniszterelnöknek a kormány beiktatása során tartott beszéde, hiszen Kelemen Hunor, a volt miniszterelnök kormányát is azok között sorota fel, amelyek tettek a kisebbségi jogok szélesítése érdekében.

Borbély  László a külügyi bizottság élén
Borbély László a külügyi bizottság élén

Borbély Lászlót, az RMDSZ politikai alelnökét választották ma, május 8-án a Képviselőház Külügyi Bizottságának elnökévé. A politikus Korodi Attilát váltja a tisztségben, és ellenszavazat nélkül választották meg.

Fellebbezett a kormány MOGYE-ügyben

Törvénytelennek és megalapozatlannak tartja a kormány a Marosvásárhelyi Táblabíróság döntését, amellyel felfüggesztette a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar oktatási vonalának létrehozására vonatkozó, 2012/230. Kormányhatározat alkalmazását. Az ügyben Dézsi Attila kormányfőtitkár mint a kabinet képviselője nyújtott be hétfő délben fellebbezést a Marosvásárhelyi Táblabírósághoz.

A Ponta-kormány semmibe veszi a Romániában élő nemzeti kisebbségeket - Kelemen Hunor szövetségi elnök felszólalása a Parlament együttes ülésén

Kelemen Hunor szövetségi elnök szólalt fel ma és ismertette a Romániai Magyar Demokrata Szövetség álláspontját a Ponta-kormány beiktatását megelőző parlamenti vitán.

11 produkció jutott az országos döntőbe a Médiabefutó kolozsvári regionális szakaszáról
2012.05.07. | Kolozsvár , Ifjúság

Négy helyi szakasz – Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad és Szatmárnémeti – legjobb 31 produkciója versengett május 6-án, vasárnap este Kolozsváron a Médiabefutó tehetségkutató verseny országos döntőjébe jutásért.

RMDSZ és EMNP összefogás Sepsikőröspatak érdekében

A nemzeti érdek, a közös felelősségvállalás a jövőért, Háromszékért, a helyi dolgok jóbbá tétele érdekében Háromszéken megvalósul az összefogás. Erről tett bizonyságot a sepsiszentgyörgyi  Demokrácia Központ székhelyén tartott hétfő reggeli közös sajtótájékoztató is, ahol a kialakult sepsikőröspataki politikai helyzetről értekeztek a háromszéki RMDSZ, az EMNP és a helyi magyar szervezetek vezetői.