Főoldal > Hírek
Ne felejtsük az egységre szerződő honfoglalók bölcsességét - Felavatták Árpád fejedelem szobrát Székelyberében
2012.05.13. | Megemlékezés

Olyan korban élünk, amikor nem szabad elfelejtenünk Árpád vezér és az egységre szerződő honfoglaló magyarok bölcsességét: azt a bölcsességet, azt a tudást, hogy vannak célok, amelyekért  el kell felejteni a csoportérdekeket, és alá kell rendelni magunkat egyetlen közös döntésnek, mert másképpen nem fogunk boldogulni.  A történelem változik, a helyzetek változnak, a kötelességek és a felelősségek azonban most is ugyanazok – jelentette ki Markó Béla szombaton, Székelyberében, Árpád fejedelem szobrának ünnepi felavatásán.

Van még ereje a bánsági magyar közösségnek - kampánynyitó Temes megyében

A Temes megyei RMDSZ május 12-én mutatta be jelöltjeit a bánsági magyar közönségnek. A kampányindítóra a Bánsági Magyar Napok szombat esti néptáncgálájának keretén belül került sor, a helyi és megyei tanácsosjelöltek mellett a rendezvényen Halász Ferenc megyei tanácselnökjelölt és Wikler Gyula európai parlamenti képviselő is szólt a bánsági magyarokhoz.

Hegedüs Csilla: az RMDSZ céljait az erdélyi magyarok fogalmazzák meg - Bemutatkoztak a Szövetség Arad megyei jelöltjei

Erős és felkészült önkormányzati képviselet jelenítette meg az elmúlt években az Arad megyei magyarság érdekeit, és cselekedett akarata érvényre juttatásáért. Most sincs ez másképp: felkészült, többszörösen bizonyított jelöltek vállalkoznak arra, hogy az elkövetkező négy évben tovább érvényesítsék az itt élő magyarok céljait, az eddig elért eredmények tárát továbbiakkal gazdagítsák – jelentette ki Hegedüs Csilla, az RMDSZ kulturális kérdésekért felelős főtitkárhelyettese a Szövetség aradi kampányindító rendezvényén.

Alfalu: Kerekasztal-beszélgetéssé hízó gazdafórum

A félig önellátó gazdaságokat illetve a fiatal gazdák vidéki letelepedését segítő 141-es és 112-es intervenciós csomagokat mutatta be a szombati gyergyóalfalvi gazdafórumon többek között Tánczos Barna államtitkár, Haschi András, a mezőgazdasági ügynökség megyei igazgatója. A fórum kétórás kerekaszttallá „hízott”: és a friss kapcsolatrendszeren izmosodva fejlődik.

Méltón őrzik Fejér Ákos emlékét Mikóújfaluban
2012.05.12. | Kovászna , Megemlékezés

Hajthatatlan ember volt, aki nem ismert lehetetlent. “Mindent lehet, csak akarni kell” volt a jelmondata, amely mondásra rá lehet fűzni egész életét és munkásságát, hiszen soha nem maradt csak az akarattal, hanem azokat tettekké formálta. Ezekkel a szavakkal emlékeztek meg Fejér Ákos tanárról a mai mikóújfalusi emlékünnepségen, amelyen kopjafát állítottak és a felújított kultúrotthon átadására is sor került.

Kolompdíj, fajkutyák, helyi eledelek: pezsgett az I. Ditrói szarvasmarhakiállítás

Sült ökör és bográcsos várta az éhes közönséget Ditróban a hagyományteremtő szarvasmarha kiállítással egybekötött fajkutya-népszerűsítés- és helyi termékvásáron. A népes résztvevőknek eladott ételből befolyt pénzt az önkormányzat az épülőfélben lévő szociális lakás építésére ajánlotta fel.

Kelemen Hunor szövetségi elnök: az RMDSZ a magyar közösség számára harcolt ki kisebbségi jogokat, nem saját magának

Kelemen Hunor szövetségi elnök és Décsei Attila, az RMDSZ Beszterce Megyei Szervezetének elnöke tartott közös sajtótájékoztatót május 12-én, szombaton.

Kelemen Hunor szövetségi elnök: az RMDSZ választási programját az erdélyi magyar emberek írták meg

A Csík-térségi önkormányzati jelöltek bemutatására is sor került ma Csíkszeredában, ahol Kelemen Hunor szövetségi elnök és Borboly Csaba, az RMDSZ Hargita Megyei Szervezetének elnöke tartott közös sajtótájékoztatót.