Főoldal > Hírek
KAT: fókuszban a magyarság

A Kulturális Autonómia Tanács (KAT) nagy hangsúlyt fektet a magyar társadalom számára fontos programok beindítására. Össze kell gyűjtenünk azokat az önszerveződéssel kapcsolatos elképzeléseket, amelyek az elmúlt években elakadtak, és ezeket kell sikerre vinnünk.

A jövő az elhatározással kezdődik - Kőrösi Csoma Sándor életpéldája révén építjük Székelyföldet
2012.04.16. | Kovászna , Megemlékezés

170 éve, 58 esztendős korában hunyt el Kőrösi Csoma Sándor nyelvtudós. Halála évfordulójának alkalmából három napos rendezvény keretén belül emlékeztek idén is Kovásznán és szülőfalujában Csomakőrösön a nagy székely kutatóra.

Új felállásban az RMDSZ Nagyborosnyón

Feszült légkörrel indult a hétvégén az RMDSZ nagyborosnyói helyi szervezetének a tisztújító közgyűlése.

Elkezdődtek a Médiabefutó 2012. székelyföldi helyi szakaszai
2012.04.15. | RMDSZ , Ifjúság , Kultúra

A Partium és Belső-Erdély után Székelyföldön folytatódik a Médiabefutó 2012. országos tehetségkutató verseny. Szombaton, április 14-én este Sepsiszentgyörgyön a Kónya Ádám Művelődési Házban 13 háromszéki produkció versengett a rendezvénysorozat eddigi legjobb hangulatú, teltházas előadásán.

Csík területi hírek

Istent dicsérték a felcsíki kórusok

Rangsorolták a tanácsos-jelölteket Csíkkarcfalván

Közgyűlés keretében rangsorolta tanácsosjelöltjeit az RMDSZ Csíkkarcfalvi Helyi Szervezete április 13-án. Az ülésen részt vett Kelemen Hunor, Szövetségi elnök, Tánczos Barna mezőgazdasági és vidékfejlesztési államtitkár, Borboly Csaba az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke, valamint Becze István és Szentes Antal megyei tanácsosok.

Megalakult a Kulturális Autonómia Tanács

Kelemen Hunor szövetségi elnök április 14-re, szombaton délelőtt 12 órára hívta össze a Kulturális Autonómia Tanács tagjait a testület alakuló ülésére. A tanácskozás napirendjén szerepelt a szaktestületek megalakítása, az ideiglenes vezetőség megválasztása, valamint a KAT küldetésének elfogadása.

Cél: sikeresen hasznosítani a természetvédelmi területeket - Környezetvédelmi konferenciát rendeztek Marosfőn
2012.04.14. | Hargita , Környezetvédelem

Környezetünk szolgálatában címmel tartott szakmai konferenciát a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás április 13-án, pénteken Marosfőn.