Főoldal > Hírek
Közintézmény vezetők tanácskozása
2011.11.17. | Maros

2011. november 17-én, az RMDSZ Maros megyei székházában, Dr. Kelemen Atilla megyei elnök vezetésével közintézmények RMDSZ által támogatott vezető tisztségviselői tartottak tanácskozást. A 28 résztvevő ismertette a képviselt intézmény megvalósításait, illetve a felmerülő gondokat.

Borbély Károly államtitkár a bányák bezárására vonatkozó programról és állami támogatásról tárgyalt Brüsszelben
2011.11.18. | Brüsszel , Külkapcsolatok

2011. november 17-én Borbély Károly államtitkár a bányák bezárására vonatkozó programról és állami támogatásról (szubvencióról) tárgyalt Brüsszelben az EB Versenyképességi Vezérigazgatójával.

Vitafórum a közigazgatási átszervezésről Marosvásárhelyen

"Románia 1968-as közigazgatási felosztását újra kell gondolni, de nem lehet egyik napról a másikra: ehhez közvitára, tanulmányokra van szükség” – jelentette ki csütörtökön Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a Kós Károly Akadémia Alapítvány és az Erdélyi Magyar Televízió által szervezett marosvásárhelyi vitaesten. A résztvevõk arra a kérdésre keresték a választ: van-e szükség közigazgatási átszervezésre Romániában? Az est házigazdája Markó Béla volt, elõadói pedig a szövetségi elnök mellett Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke, Csutak István fejlesztéspolitikai szakértõ, valamint Novák Zoltán történész.

Felső-Marosmenti önkormányzati tisztségviselők találkozója
2011.11.17. | Maros

2011. november 17-én, Dr. Kelemen Atilla megyei elnök, Lokodi Edit Emőke Önkormányzati tanácsi elnök, Szabó Árpád ügyvezető elnök részvételével, felső-marosmenti önkormányzati tisztségviselők és helyi RMDSZ elnökök találkozóját szervezték meg Gernyeszegen.

Szórványstratégia és szemléletváltás - Hegedűs Csilla a Kolozsvári TV meghívottja volt
2011.11.18. | RMDSZ , Szórvány

Az elmúlt húsz évben az RMDSZ politikájában, a „Minden magyar számít” szlogen alapján, a szórvány kiemelt helyet kapott. Nekünk minden magyar ember fontos, függetlenül attól, hogy faluban vagy nagyvárosban él – fogalmazott Hegedűs Csilla, az RMDSZ főtitkárhelyettese a Kolozsvári TV „Szórványstratégia és szemléletváltás” című műsorában.

Winkler Gyula: Kisebbségi kérdésekben következetesen lépjünk fel a kettős mérce alkalmazása ellen

A marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (MOGYE) kialakult magyarellenes és törvénytelen helyzetről tartott tájékoztatót Strasbourgban, az Európai Parlament kisebbségi frakcióközi munkacsoportjának ma délelőtti (2011. november 17.) ülésén Brassai Attila professzor, a MOGYE tanszékvezetője.

Otthontalan gyerekek számára épült befogadó központ Sepsiszentgyörgyön
2011.11.17. | Sepsiszentgyörgy , Szociális

Az otthontalan gyerekek számára épült befogadó központ Sepsiszentgyörgyön. Az épületet jól időzítve, a szélsőséges hideg beállta előtt adták át november 17-én, csütörtökön.

Az európai romák helyzetéről vitáztak az EP-ben

Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén, tegnap, folyó hó november 16-án a képviselők "A romák helyzete a tagállamokban" témában vitával egybekötött, szóbeli választ igénylő kérdés-sorozatot intéztek a soros lengyel uniós elnökség tanácsi képviselőjéhez, Elżbieta Radziszewska esélyegyenlőségi államtitkárhoz, illetve az Európai Bizottság (EB) képviselőjéhez, Androulla Vassiliou, oktatásért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős biztos asszonyhoz.