Főoldal > Hírek
Folytatódik a decentralizació az ifjúság terén – a homoródi tábort átadja az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság a Hargita Megyei Tanácsnak
2012.01.25. | Hargita , Ifjúság

A mai, január 25-kei Kormánygyűlésen elfogadták azt a Kormányrendeletet, melynek alapján az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság a következő 30 napon belül átadja a homoródi tábort Hargita Megye Tanácsának.

EU költségvetés - Mezőgazdaság
2012.01.24. | Mezőgazdaság , Európai Unió

Folyamatosan elemzi a vidékfejlesztési minisztérium az Európai Bizottság októberben kiadott, a 2014-2020 közötti időszakra javasolt költségvetési tervezet elemeinek romániai vonatkozásait, tájékoztat Tánczos Barna mezőgazdasági államtitkár kabinetje.

Európai szolidaritás a kisebbségi kérdésben

Az Európai Parlament kisebbségi frakcióközi munkacsoportjának számos tagja, az Európai Nemzetiségek Föderális Uniójának (FUEN) vezetősége és több érdeklődő vett részt azon a Winkler Gyula RMDSZ-es EP képviselő által szervezett kerekasztal-megbeszélésen, amelynek témája a kisebbségi tematikájú európai állampolgári kezdeményezés volt.

Kelemen Hunor szövetségi elnök az Alkotmánybíróság döntéséről

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság döntését, ám amíg nem látja ennek részletes indoklását, addig nem tudhatja, hogy a jogszabály mely pontjai alkotmányellenesek – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök ma, január 25-én, azt követően, hogy az intézmény alkotmányellenesnek nyilvánította az idei önkormányzati, illetve parlamenti választások összevonásáról szóló törvényt, amelyet 2011 végén a Kormány felelősségvállalással fogadott el.

Az Alkotmánybíróság döntésének csupán politikai következményei lesznek

Az Alkotmánybíróság döntésének csupán politikai következményei lesznek a kormányra nézve – jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes a helyhatósági és a parlamenti választások összevonásának ügyében hozott szerdai alkotmánybírósági döntés kapcsán.

Minta a szórványban élők támogatására - Idén is lehet pályázni kulturális programokra a megyei tanácsnál
2012.01.25. | Hargita , Szórvány

Hargita Megye Tanácsa az idei évre is pályázatot hirdet a Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására.

Az RMDSZ partnerszervezetei is bekapcsolódnak a Civil Konzultációba
2012.01.25. | RMDSZ , Szociális , civil szféra

Az RMDSZ Szociáldemokrata Platformjának (SZDP), illetve a Romániai Magyar Dolgozók Egyesületének (RMDE) vezetőivel találkozott Kovács Péter szövetségi főtitkár. A 2012. január 25-én, Kolozsváron megszervezett tanácskozáson a két testület által jelzett problémákat, illetve aktuálpolitikai kérdéseket beszéltek meg.

Maros megye: tavaly 699 család pályázott Zöld Házra
2012.01.25. | Maros , Környezetvédelem