Főoldal > Hírek
A Gyergyó-medencei turizmus és fafeldolgozás gondjaira keresnek gyógyírt - Szárhegyen szervezett újabb konferenciát Moldován József
2011.12.08. | Gyergyó terület

A Gyergyói-medence fejlesztését célzó megbeszélést szervezett december 7-én, szerdán Gyergyószárhegyen Moldován József távközlési államtitkár. A kormányzati politikus a Gyilkostó-Borszék Turisztikai Egyesülettel közösen hívta találkozóra a térség polgármestereit, a helyi RMDSZ-szervezetek elnökeit, a régió vállalkozóit.

Kelemen Hunor szövetségi elnök az Európai Néppárt marseille-i kongresszusán

December 7-8-án került sor az Európai Néppárt jubileumi, huszadik kongresszusára, a franciaországi Marseille-ben. A munkálatokon az Európai Néppárt tagjaként az RMDSZ hatfős küldöttséggel vett részt. A delegáció vezetője Kelemen Hunor szövetségi elnök, tagjai: Kovács Péter főtitkár, Winkler Gyula és Sógor Csaba európai parlamenti képviselők, Frunda György szenátor, Korodi Attila képviselő, Kelemen Kálmán a Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom elnöke valamint Vincze Lóránt nemzetközi kapcsolatokért felelős titkár.

Több mint 1000 KKV részesült állami támogatásban 2011-ben
2011.12.08. | Ifjúság , gazdaság

Borbély Károly államtitkár a Gazdasági Minisztérium által a kis- és középvállalkozások számára kiírt állami költségvetésből támogatott programok eredményeiről számolt be.

Befejeződött az uniós élelmiszersegélyek kiszállítása Hargita megyében
2011.12.08. | Hargita , Szociális

Hargita Megye Tanácsa december 8-án befejezte az Európai Unió Készenléti Alapjából érkező idei élelmiszersegély-csomagok kiszállítását a helyi tanácsokhoz.

Erősebb Európát, az Unió érdekeinek és értékrendjének megszilárdítását szorgalmazza az Európai Néppárt

Az Európai Néppárt (ENP) huszadik kongresszusának munkálatai folynak Marseille-ben, folyó év december 7. és 8-án. A kongresszus alkalmából a néppárt politikai családjához tartózó állam- és kormányfők egyeztető ülést tartanak, mely révén a közelgő brüsszeli Európai Tanács-ülés munkálatait készítik elő.

Gazdafórum Gyergyószentmiklóson

Zsúfolásig megtelt gazdákkal, érdeklődőkkel a gyergyószentmiklósi Korona nagyterme, a Gyergyószentmiklósi RMDSZ által szervezett Gazdafórumon.

A legjobb nagykövetünk a saját termékünk - Borboly Csaba Székelyföld Brüsszeli Képviseleti Irodájában tartott bemutatót
2011.12.08. | Brüsszel , Székelyföld

A székely termékeket ismertette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke december 6-án este Székelyföld Brüsszeli Képviseleti Irodájában, ahol a résztvevők Székely termék védjeggyel ellátott mézkülönlegességeket kóstolhattak meg. Borboly Csaba a Hargita, Kovászna és Maros megye együttműködése révén idén megnyílt iroda szerepéről is beszélt.

Borbély László: a durbani konferencián egyezség kell szülessen az új, globális érvényű klímaváltozással kapcsolatos megállapodásról
2011.12.07. | Külkapcsolatok

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti minisztert december 6. és 11. között az ENSZ klímaváltozással kapcsolatos kertegyezményének 17-ik értekezletén vesz részt Dél Afrikában, Durbanben. Az esemény december 6-i megnyitóján Ban Ki-Moon ENSZ-főtitkár, valamint húsz államelnök és kormányfő vett részt.