Főoldal > Hírek
Az Uniónak oda kell figyelnie a nemzeti kisebbségek hangjára

Az Európai Parlament (EP) márciusi második, brüsszeli mini-plenáris ülésén több, az Európai Unió (EU) bővítésével kapcsolatos jelentésről szavaztak a képviselők. Sógor Csaba RMDSZ-es EP képviselő a Szerbiára és a Koszovóra vonatkozó jelentésekhez szólt hozzá.

„Aki erdőt árul idegeneknek, Székelyföldet árulja el 120 évre” - A Hargita megyei faipar helyzetéről egyeztettek Gyergyószentmiklóson

A faipar jelenlegi helyzete Hargita megyében címmel tartott konferenciát Hargita Megye Tanácsa és az Arbor Vállalkozók Szövetsége március 29-én Gyergyószentmiklóson.

Bővül az európai állampolgári kezdeményezésben érdekelt kisebbségi szervezetek köre

A Nyugati Trákiai Törökök Európai Szövetsége (ABTTF) és a Bretonok Kulturális Egyesülete is támogatja a kisebbségi tematikájú európai polgári kezdeményezést. Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselője csütörtökön brüsszeli irodájában fogadta az ABTTF elnökét, Halit Habipoglu urat, a bretonok szervezete pedig levélben biztosította támogatásáról a kezdeményezést.

Fodor Sándor emlékére
2012.03.29. | Megemlékezés

Borbély László aláírta az első európai uniós forrásokból finanszírozott árvízvédelmi munkálatok szerződéseit

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter és Pásztor Sándor, a Körösök Vízügyi Igazgatóság vezetője március 29-én, Nagyváradon aláírták az első európai uniós forrásokból finanszírozott árvízvédelmi munkálatok szerződéseit.

In memoriam Fodor Sándor
2012.03.29. | Megemlékezés

„Elérhető boldogság az, ha az embernek sikerül egyensúlyba kerülnie önmagával. Az önmagunkkal való egyensúlyt azonban nagyon nehéz saját erőből megteremteni. Minden ember segédeszközhöz folyamodik. Boldogsága attól függ, megtalálja-e azt a fogódzót, amelynél fogva sikerül békét teremtenie maga körül és önmagában” – ekképpen vallott Fodor Sándor a boldogságról, az életéről néhány évvel ezelőtt.

RMDSZ: kiemelt támogatás a szórványnak
2012.03.29. | Szórvány , Communitas , Pályázatok

A Communitas Alapítvány kuratóriuma arra kéri a pályázatok elbírálását végző szaktestületeket, hogy kiemelten támogassák a szórványban működő civil kezdeményezéseket és programokat - nyilatkozta Kolozsváron Kovács Péter kuratóriumi tag, az RMDSZ főtitkára.

Jövő héten startol az Európai Polgári Kezdeményezés

Hivatalosan vasárnap, április elsején lép érvénybe az Európai Polgári Kezdeményezés (EPK), amelyet a Lisszaboni Szerződés vezetett be. Egy polgári kezdeményezést a 27 uniós ország közül legalább 7 tagállamból származó, legkevesebb 1 millió uniós polgárnak kell támogatnia aláírásával, így jogszabályalkotási eljárás beindítására lehet felkérni az Európai Bizottságot olyan témákban, amelyek a hatáskörébe tartoznak.