Főoldal > Hírek
Az RMDSZ Hargita Megyei Szervezetének sajtóközleménye

A választási kampány kezdete óta a két magyar versenypárt Hargita megyei képviselői azzal a hamis állítással házalnak megyénk polgárainál, mely szerint az átlagbér országos szinten Hargita megyében a legalacsonyabb. Az Erdélyi Magyar Néppárt e téves információt tartalmazó külön prospektust is kiadott és terjeszt.


Kovács Péter válasza Kövér László levelére
Kovács Péter válasza Kövér László levelére

Strasbourgban a franciaországi és romániai kisebbségi nyelvi jogok helyzete
Strasbourgban a franciaországi és romániai kisebbségi nyelvi jogok helyzete

Az Európai Parlament (EP) Kisebbségi Frakcióközi Munkacsoportjának (Intergroup) strasbourgi ülésén, május 24-én, a franciaországi regionális és kisebbségi nyelvek használati jogának kérdése került górcső alá. A Kevésbé Használatos Nyelvek Európai Irodájának (EBLUL - European Bureau for Lesser Used Languages) égisze alatt történő eszmecserére azért került sor, mert a közelmúltban Franciaországban felerősödtek a nyelvi jogi tüntetéseken hangoztatott követelések - Bretagneban, Korzikában, Occitániában, Elzászban. A sikeres koordináció nagyrészt a francia EBLUL tevékenységének köszönhető.


A csíksomlyói zarándokokat üdvözli Kolozsváron a KIFOR

„Hosszú szünet után újra útjára indul a Székely Gyors, amely a Csíksomlyói búcsúra érkező zarándokokat szállítja. A Kolozsvári Ifjúsági Fórum 2012. május 25-én önkéntesek segítségével üdvözli a kincses városban a Búcsúra tartó magyar honfitársainkat” – tájékoztatott Geréd Imre, az RMDSZ városi tanácsosjelöltje.


Visszaadom Kolozsvárnak az egykori New York szállót - Sajtótájékoztatót tartott Eckstein-Kovács Péter
Visszaadom Kolozsvárnak az egykori New York szállót - Sajtótájékoztatót tartott Eckstein-Kovács Péter


A Continental szálló, a volt New York Kávéház megérdemli, hogy újjáéledjen, mi több, hogy újra a kolozsváriaké legyen. Ezt polgármesterként vissza fogom adni a kolozsváriaknak – jelentette be mai sajtóértekezletén Eckstein-Kovács Péter. Az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje mai sajtótájékoztatóját Kolozsvár egyik szimbóluma, a helyi kulturális élet egykori központja, az 1894-ben épült New York Kávéház, a későbbi Continental szálló előtt tartotta.


Felhívás plakáttervezésre
Felhívás plakáttervezésre

Vadonatúj tábla PC-t (tablet) nyerhet az, aki a legegyedibb plakátot készíti Borboly Csabáról, az RMDSZ Hargita megyei tanácselnök-jelöltjéről. Minden résztvevő legfeljebb öt munkával pályázhat.


Kolozsvárnak lehet magyar polgármestere - A Györgyfalvi negyed lakóival találkozott Eckstein-Kovács Péter és az RMDSZ jelöltjei

„Együtt elérhetjük azt, hogy Kolozsvárnak magyar polgármestere legyen – jelentette ki Ferenczy Miklós, a kolozsvári Pata utcai Fehér templom lelkésze azon a kötetlen találkozón, amelynek keretén belül Eckstein-Kovács Péter, az RMDSZ polgármesterjelöltje, valamint a Szövetség kolozsvári és Kolozs megyei jelöltjei a Györgyfalvi negyed lakóival beszélgettek. A Negyedeljük gondjainkat címszó alatt zajló eseményre a Pata utcai Fehér templom Galériájában került sor.


Az EMNP a mesék világában él!
Az EMNP a mesék világában él!

Felszólítom Toró T. Tibor pártelnököt, hogy a kampányidőszak felénél járva, vegyen annyi fáradtságot, hogy legalább egy mondatot mondjon a saját pártjáról is - nyilatkozta ma Kolozsváron Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, majd hozzáfűzte: tudom, hogy egy súlytalan lufiról nehéz beszélni, de a folyamatos ködösítésbe, kettős beszédbe ennyi még belefér.