Főoldal > Hírek
Minden magyar gyermek számít - indul az RMDSZ beiskolázási tájékoztató kampánya
2012.01.17. | RMDSZ , Oktatásügyek

A romániai magyar nemzetközösség hosszú távú megmaradásának egyik legfontosabb eszköze az anyanyelvű oktatás - nyilatkozta január 17-én Kovács Péter, az RMDSZ Főtitkárságának ülését követően. A főtitkár hozzátette: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség “Minden magyar gyermek számít” szlogennel egy tájékoztatási kampányt indít, amelyben arra biztatja a magyar vagy etnikai szempontból vegyes családokat, hogy írassák magyar osztályba gyerekeiket.

Kelemen Kálmán a Centrista Demokrata Internacionálé rendezvényén
2012.01.17. | Külkapcsolatok

Január 26-27. között Bejrútban kerül sor a Centrista Demokrata Internacionálé (volt Kereszténydemokrata Internacionálé) konferenciájára. A kétnapos eseményen részt vesz Kelemen Kálmán, az RMDSZ Kereszténydemokrata Platformjának elnöke is.

Román nyelv és irodalom tankönyv a magyar III. osztályok számára

Az Országos Tankönyvkiadó gondozásában megjelent a Román nyelv és irodalom a magyar III. osztályok számára című tankönyv.

A békés tüntetés normális jelenség egy demokratikus államban, az erőszakos cselekedeteket viszont elítéljük!
2012.01.16. | Aktuálpolitika

Kelemen Hunor szövetségi elnök ma délben nyugalomra és megfontoltságra szólította fel a romániai társadalmat bukaresti sajtótájékoztatóján, kiemelve, hogy az állampolgárok biztonsága a legfontosabb tényező, amire a hatóságoknak figyelniük kell.

Felavatták Belényesben a magyar hősök emlékművét
2012.01.15. | Bihar , Megemlékezés

Hende Csaba magyarországi honvédelmi miniszter jelenlétében és közreműködésével felavatták Belényesben azt az emlékművet, amelyet annak a tíz magyar honvédnak a tiszteletére emeltek, akik a második világháborúban, 1944-ben a dél-bihari városban vesztették életüket.

Az Eximbank fontos szerepet tölthet be a KKV-ék visszatérésében az exportpiacra
2012.01.13. | Európai Parlament , gazdaság

Winkler Gyula szerint az Eximbank jelentős szerepet tölthet be Romániában a hitelek körül kialakult helyzet javulásában, ezáltal segítve a kis- és középvállalkozókat a fejlesztési folyamatokban vagy az export-tevékenységben.

Pályázati felhívás - Kultúra keretprogram (2007-2013)

Az Európai Unió Kultúra (2007-2013) keretprogramja a Kultúra 2000 program folytatása, célja az európai jelentőségű, nemzetközi együttműködésben megvalósuló kulturális programok támogatása.

Sógor Csaba védnökségével Szombatfalvy László világsikerű kockázatelemző könyvét mutatták be Brüsszelben
2012.01.12. | Európai Parlament

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő és volt képviselőtársa, Anders Wijkman (svéd, néppárti) szerdán, 2012. január 11-én a Svéd Környezetvédelmi Intézet közreműködésével közös könyvbemutató-szemináriumot szervezett az Európai Parlamentben (EP).