Főoldal > Hírek
Az erdélyi magyar autonómiatörekvésekről tárgyalt a KMKF regionális önkormányzati munkacsoportja

Nehezen érhetünk el eredményeket az erdélyi magyarság autonómiatörekvéseiben, hogyha közösségünk politikai képviselet nélkül marad. Közös érdekünk ugyanakkor, hogy Magyarország erős állam legyen a régióban és szavának súlya legyen az Európai Unióban – fogalmazott Kovács Péter Budapesten a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma, regionális önkormányzati munkacsoportjának szerdai ülésén.

Borbély: Gyergyószentmiklósnak felelős városvezetésre van szüksége!

„Gyergyószentmiklós jelenlegi vezetőségének minden eszköz a rendelkezésére állt a város fejlesztéséhez, mégsem történt látványos fejlődés” – jelentette ki Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke szerdán, május 30-án Gyergyószentmiklóson tartott sajtótájékoztatóján.

Kiss Jenő költőre emlékeztek
2012.05.30. | Kolozs , Megemlékezés

Május 28-án a Kolozs megyei Mócs községben, Keszűben emléktáblát lepleztek le a helyi elemi iskola épületén Kiss Jenő költő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Az Európai Néppárt az egységes erdélyi magyar politikai képviseletet támogatja

Május 30-án, szerdán Kelemen Hunor szövetségi elnök és Markó Béla szenátor Wilfried Martenssel, az Európai Néppárt elnökével találkoztak Bukarestben.

Cserey Csaba: ,,Ilyés Gyula olyan polgármester, akinek látszik a keze nyoma.”

Cserey Csaba ütőhangszer-művész huszonhárom évvel ezelőtt érkezett Szatmárnémetibe rövid látogatásra, azóta városunk lakosa. Neve szorosan fűződik az Északi Színházhoz, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központhoz, továbbá számos hazai és külföldi turnéhoz, valamint jótékonysági koncerthez. Egy hónappal ezelőtt ünnepelte zenei tevékenységének negyvenedik évfordulóját, neve mára egybefonódott Szatmárnémeti kulturális életével.
Csütörtök este 19 órától, Ilyés Gyula polgármester meghívására Csabcsi a Chilly Csárdában, zenei est keretén belül lép fel. A következőkben a művésszel késszült rövid interjú olvasható.

A fiatalok is Ilyést támogatják

Szerdán, május 30-án került sor Zsuzsinak, a Kossuth kertben kiállított mozdonynak letakarítására, az elmúlt évek nyomait tűntetve el a ’70-es évekig a város környékén található települések közforgalmát bonyolító járműről.

Borbély: Mi, erdélyi magyarok tudjuk, hogy mi a dolgunk!

“Kövér László hibát követ el, amikor beleavatkozik az erdélyi magyar választási kampányba!” – nyilatkozta kedden, május 29-én Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke Marosvásárhelyen.

Jobb teljesítményre sarkalljuk a diákokat - Csehi: A diákok munkája és eredményei hozzájárulnak megyénk fejlődéséhez

A megye kiemelkedő eredményeit elért diákjait díjazta a Szatmár Megyei Tanács elnöke