Főoldal > Hírek
Az RMDSZ március 15-i  rendezvényei Erdélyben
Az RMDSZ március 15-i rendezvényei Erdélyben
2012.03.14. | Ünnep

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség ezévben is Erdély-szerte megemlékezik az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseiről.

Borbély László a hatodik Víz Világfórumán vett részt
2012.03.14. | Környezetvédelem

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter március 12-16 között a hatodik Víz Világfórumon vett részt Franciaországban, Marseille-ben. A március 17-ig tartó eseményen 140 ország képviselője, köztük állam- és kormányfők vettek részt.

Állások betöltését hagyta jóvá a kormány
2012.03.14. | Önkormányzatok , Kormány

228 egyedi állás felszabadítását hagyta jóvá keddi ülésén a kormány.

A helyhatósági választások megszervezéséről tárgyalt a kormány

A 2012. június 10-én tartandó ökormányzati választásokra vonatkozó döntéseket hozott ma délelőtti ülésén a kormány. Elfogadták egyebek között a szavazócédulák, a szavazáson használt pecsétek és személyi igazolványra ragasztott öntapadós matricák makettjét, valamint az állandó, a kiegészítő és a pótlistán szereplő választási névjegyzék másolatának formáját.

Korszerűsödhet a gazdalajstrom
2012.03.13. | Kovászna , Mezőgazdaság

Komoly előrelépést hozhat a mezőgazdasági területek és a haszonállatok nyilvántartásában, az a számítástechnikai nyilvántartási rendszer, amelyet kedden, március 13-án mutattak be Kovászna Megye Tanácsának székhelyén.

Startolt az RMDSZ „Gazda Fórum” projektje Fehér megyében
2012.03.13. | Mezőgazdaság , Fehér megye

Medvésen indította útjára a Fehér megyei RMDSZ a Szövetség által meghirdetett Gazda Fórum projektet. A szórvány vidéken szervezett gazda találkozón Szilágyi Mihály, a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) ügyvezető aligazgatója volt jelen.

Gazda fórumokat szerveznek Szatmár megyében
2012.03.13. | Mezőgazdaság , Szatmár

A magyar gazdák és termelők tájékoztatását szolgálja az RMDSZ által indított „Gazda Fórum” projekt, melynek keretén belül a Szövetség megyei szervezetei szakemberek bevonásával informálják az érdekelteket a Nemzeti Vidékfejlesztési Program (PNDR) 2012-es évi pályázati kiírásairól. Szatmár megyében naponta több településen szerveznek hasonló találkozót, ezek során a bevont szakemberek magyarul tájékoztatják az érdeklődőket, hogy ki, miként és meddig nyújthat be pályázatot a meghirdetett programokra.

Minden magyar gyermek számít Medvésen is
2012.03.13. | Fehér megye

Az RMDSZ által indított „Minden magyar gyermek számít” beiskolázási program keretén belül a medvési szülőkkel találkoztak a Fehér megyei RMDSZ képviselői.