Főoldal > Hírek
Március végén indul a Médiabefutó 2012
Március végén indul a Médiabefutó 2012
2012.03.19. | Médiabefutó

Március utolsó napján, Marosvásárhelyen kezdetét veszi a Médiabefutó nagyszabású erdélyi tehetségkutató 2012-es kiadása. Az ötéves szünet után visszatérő rendezvénysorozat alatt nyolc erdélyi városban bizonyíthatják a magyar fiatalok tehetségüket, a legjobbak pedig a május 13-i országos döntőben versenghetnek az értékes díjakért.


Sógor Csaba a katalán nyelvi jogok védelmének fontosságát hangsúlyozta
Sógor Csaba a katalán nyelvi jogok védelmének fontosságát hangsúlyozta

Az Európai Parlament (EP) Hagyományos Kisebbségek, Nemzeti Közösségek és Nyelvek kérdésével foglalkozó Frakcióközi Munkacsoportja a strasbourgi plenáris héten több, az Európai Unió (EU) területén élő őshonos közösséget érintő nyelvi jogok kérdéséről tárgyalt.


Borbély: az önkormányzatok zéró prioritásként kellene kezeljék a versenytárgyalások minél hamarabbi meghirdetését
2012.03.19. | Környezetvédelem

Az európai uniós forrásokból finanszírozott tervek leszerződését illetően a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium teljesítette vállalásait, hiszen az általunk menedzselt program Európai Uniós szinten első a leszerződött tervek értékét tekintve.


Törvénytervezetet nyújt be az RMDSZ a bérpótlékok visszafizetésének eltörléséért
Törvénytervezetet nyújt be az RMDSZ a bérpótlékok visszafizetésének eltörléséért
2012.03.19. | RMDSZ , gazdaság , Kormány

A koalíció mai, március 19. ülésén egyezség született arról, hogy az RMDSZ törvénytervezetet nyújt be, amely a közalkalmazottak bérpótlékainak visszafizetési kötelezettségét törli el.


Tudománytörténeti konferenciával emlékeztek a ’48-as forradalomra Székelyudvarhelyen
2012.03.16. | Székelyföld

Idén háromnapos rendezvény-sorozatot szervezett Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc emléknapjának megünneplésére. A Márton Áron téri hivatalos emlékünnepség mellett az udvarhelyieket több kulturális program és hagyományos foglalkozás, valamint egy kétnapos tudományos konferencia is várta.


Erdélyi Képzőművészeti Múzeum: Gyűjteményeket, vándorkiállításokat akarnak
2012.03.18. | Kultúra

Képzőművészek, múzeumigazgatók, művészettörténészek és önkormányzati vezetők tárgyaltak Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Múzeum létrehozásáról.


Böjte Csaba a Csíki Magánjavak elnöke - Közösségi fejlesztési társulást hoznak létre a közvagyon kezelésére
Böjte Csaba a Csíki Magánjavak elnöke - Közösségi fejlesztési társulást hoznak létre a közvagyon kezelésére
2012.03.18. | Csík terület , Böjte Csaba

Böjte Csaba ferences rendi szerzetest választották meg a Csíki Magánjavak elnökének a szervezet március 17-i közgyűlésén. A csíkszeredai megyeházán tartott gyűlésen Hargita Megye Tanácsával való együttműködésükről is döntöttek a csíki, gyergyói és gyimesi közösségek képviselői.


Gazdafórum Csíkcsicsóban
Gazdafórum Csíkcsicsóban
2012.03.16. | Csík terület

Az RMDSZ Csíki Területi és Csíkcsicsói Helyi Szervezetének közös szervezésében gazdafórumra kerüt sor március 16-án, pénteken Csíkcsicsóban. A fórum meghívottja Tánczos Barna mezőgazdasági és vidékfejlesztési államtitkár és Haschi András, a Mezőgazdasági és Kifizetési Ügynökseg igazgatója volt. Jelen voltak Becze István és Szentes Antal megyei tanácsosok is.