Főoldal > Hírek
Borbély László és Thomáš Chalupa a híd-tervek továbbvitelét szorgalmazza
2012.03.02. | Környezetvédelem

Március 2-án, Bukarestben, Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter és Thomáš Chalupa környezetvédelmi miniszter közös nyilatkozatot írtak alá, amelyben egy román-cseh környezetvédelemmel kapcsolatos együttműködési megállapodás minél hamarabbi aláírását szorgalmazzák.

Markó Béla: a Sapientia akkreditációja nem született volna meg az RMDSZ politikai támogatása nélkül

- A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem akkreditációjához, ahogyan az intézmény létrehozásánál is, mindvégig szükség volt az RMDSZ politikai támogatására. Aki azt mondja, hogy nem fontos a parlamenti és kormányzati jelenlét, az tulajdonképpen rosszat kíván az erdélyi magyarságnak, hiszen ha például nem vagyunk ott a parlamentben és a kormányban, az egyetemi akkreditáció - bármennyire méltányos elvárás is – nem hogy későn, de sohanapján sem született volna meg – jelentette ki Markó Béla pénteken, az Erdélyi Magyar Televízióban (ETV).

Ülésezett a Szilágy megyei MKT
2012.03.02. | RMDSZ , Szilágy

A Szilágy Megyei Küldöttek Tanácsának tisztújító küldöttgyűlésére került sor 2012. március 1-én Zilahon.

Beiskolázási kampány: oktatási fórumot szerveznek a Szövetség Brassó és Hunyad megyei szervezetei
2012.03.02. | RMDSZ , Brassó , Oktatásügyek

Oktatási fórumot szerveznek az RMDSZ Brassó és Hunyad megye szervezetei által létrehozott szórványpartnerség keretén belül. Az idei év tavaszán sorra kerülő eseményen a két szórványmegye magyar iskoláiban oktató pedagógusok fognak részt venni.

Munkába állhatnak a frissen diplomázott fogorvosok
2012.03.02. | Brassó

„A fogászati egyetemek frissen végzett hallgatóinak munkába állását teszi lehetővé az az egészségügyi törvénymódosítás, amelyet múlt héten fogadott el a Képviselőház”- nyilatkozta Farkas Anna Lili, az RMDSZ Brassó megyei parlamenti képviselője.

Ülésezett a Fehér megyei RMDSZ Választmánya
2012.02.29. | RMDSZ , Fehér megye

A 2012. évi helyhatósági választásokra való felkészülés jegyében ülésezett február 29-én a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Fehér megyei választmánya.

Könnyebb a mentés Kézdivásárhelyen
2012.03.02. | Kovászna , Egészségügy

„Kézdivásárhelyen már van egy jól működő kórház, azonban ez nem elég. Azt ígértük, hogy ezt a mentőállomást működőképessé tesszük” – fogalmazott Tamás Sándor. „Ezt meg is valósítottuk, az új mentőautó gondoskodik róla, hogy a bajban hamar jöjjön a segítség, három új mentőautót hoztunk a megyébe, ezekből egyik Kézdivásárhelyre került.

Összefogtak a sepsikőröspatakiak
2012.03.01. | Kovászna , Önkormányzatok

Az elmúlt napokban többször volt hangos a sajtó a sepsikőröspataki RMDSZ-es polgármesterjelölt támogatottsága kérdésétől. Ennek kapcsán tartottak csütörtökön közös sajtótájékoztatót Tamás Sándor megyei RMDSZ elnök, Fodor István sepsiszéki RMDSZ elnök, valamint a kőröspataki RMDSZ és MPP helyi elnökei.