Főoldal > Hírek
Hargita megyében járt Mihai Răzvan Ungureanu -Borboly Csaba a Hargita megyei úthálózat rendbetételére kért támogatást a miniszterelnöktől
2012.04.01. | Hargita , Infrastuktúra

Székelyudvarhelyen járt március 31-én Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnök és Gabriel Berca belügyminiszter. A városban rendezett prefektustalálkozón vettek részt, amelynek fő témája a választások előkészítése és a prefektusi hatáskörök megerősítése, illetve körülhatárolása  volt.

A húsmarhatartásról értekeztek Csíkszeredában
2012.03.31. | Hargita , Mezőgazdaság

Újabb lépés történt Hargita megye gazdasági stratégiájának megvalósításában. Szűknek bizonyult az érdeklődő gazdáknak a csíkszeredai megyeháza gyűlésterme a március 31-én megszervezett I. Székelyföldi Húsmarha-konferencián. A nagyfokú érdeklődés a szervezőket is meglepte.

A magyar szó nekünk a legnagyobb ereklye!
2012.03.31. | Kolozsvár , Ifjúság , Kultúra

Kelemen Hunor szövetségi elnök március 30-án, pénteken délután részt vett Kolozsvárott a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszának ünnepélyes megnyitóján. A versenyen, amelynek a Báthory István Elméleti Líceum ad otthont, 17 megyéből 142 V-XII. osztályos diák méri össze tudását, bizonyítva anyanyelvünk, irodalmunk iránti szeretetét, olvasottságát, kreativitását.

Borbély László: jelenleg a minisztériumhoz egyetlenegy cég sem tett le palagáz-kitermelési kérést
2012.03.30. | Környezetvédelem

Jelenleg a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztériumhoz egyetlenegy cég sem tett le palagáz-kitermelési kérést - nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter március 30-án.

Az Uniónak oda kell figyelnie a nemzeti kisebbségek hangjára

Az Európai Parlament (EP) márciusi második, brüsszeli mini-plenáris ülésén több, az Európai Unió (EU) bővítésével kapcsolatos jelentésről szavaztak a képviselők. Sógor Csaba RMDSZ-es EP képviselő a Szerbiára és a Koszovóra vonatkozó jelentésekhez szólt hozzá.

„Aki erdőt árul idegeneknek, Székelyföldet árulja el 120 évre” - A Hargita megyei faipar helyzetéről egyeztettek Gyergyószentmiklóson

A faipar jelenlegi helyzete Hargita megyében címmel tartott konferenciát Hargita Megye Tanácsa és az Arbor Vállalkozók Szövetsége március 29-én Gyergyószentmiklóson.

Bővül az európai állampolgári kezdeményezésben érdekelt kisebbségi szervezetek köre

A Nyugati Trákiai Törökök Európai Szövetsége (ABTTF) és a Bretonok Kulturális Egyesülete is támogatja a kisebbségi tematikájú európai polgári kezdeményezést. Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselője csütörtökön brüsszeli irodájában fogadta az ABTTF elnökét, Halit Habipoglu urat, a bretonok szervezete pedig levélben biztosította támogatásáról a kezdeményezést.

Fodor Sándor emlékére
2012.03.29. | Megemlékezés