Főoldal > Hírek
Rangsorolták az RMDSZ tanácsosjelöltjeit Csíkszentsimon községben

Állóurnás előválasztás keretében rangsorolták április 22-én, vasárnap Csíkszentsimonban és Csatószegen az RMDSZ helyi tanácsosjelöltjeit.

Teltház, sok nevetés és 16 továbbjutó a Médiabefutó csíki és gyergyói szakaszain
2012.04.23. | RMDSZ , Ifjúság

Két teltházas, fergeteges hangulatú és remek produkciókat felvonultató versennyel fejeződtek be a Médiabefutó 2012. helyi szakaszai.

A szellemi kulturális örökség szerepe a turizmusban - Szakmai fórumot rendeztek Gyergyószentmiklóson
2012.04.22. | Kultúra , Gyergyó terület , Turizmus

Szakmai találkozót szervezett Hargita Megye Tanácsa április 21-én a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozatán, a Csíky-kertben.

Kulturális örökségvédelem párbeszéd által
2012.04.22. | Kultúra , Külkapcsolatok

Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter április 21-én és 22-én Örményországban tett hivatalos látogatást.

Az RMDSZ Udvarhelyszéki területi szervezetének közleménye
2012.04.20. | Udvarhelyszék

Közlemény

“Adósa vagyok Marosvásárhelynek” - Valódi kétnyelvűséget és új városvezetési szemléletet ígér Frunda György

Egy nemrég készült közvéleménykutatás szerint a marosvásárhelyi magyarok túlnyomó többsége bízik Frunda Görgyben, a politikus a román nemzetiségűek részéről is számíthat szavazatokra, így ezúttal reális esély van arra, hogy újból magyar polgármestere legyen Marosvásárhelynek –  hangzott el pénteken, az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) “Többszemközt” című műsorában.

Tíz év nyitottság, tíz év partnerség, tíz év szakmaiság – Boldog születésnapot MIÉRT!
2012.04.22. | MIÉRT

Közel másfél ezer erdélyi magyar fiatal vett részt az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) megalakulásának tízedik évfordulóján. Az április 21-én, Székelyudvarhelyen megtartott ünnepségen a Magyar Ifjúsági Értekezlet helyi és megyei szervezeteinek fiataljai mellett, jelen voltak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselői is.

Brassói vállalkozóknak is bemutatta Winkler Gyula az Erdély 2020 fejlesztési tervet
2012.04.22. | Brassó , gazdaság , Erdély 2020

Fontosnak tartjuk, hogy az Erdély 2020 fejlesztési terv konzultációja során minél tágabb körben szólítsuk meg az erdélyi magyarokat, vállalkozókat, mindazokat, akik a szülőföldön tervezik saját és gyermekeik jövőjét – mondta Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője szombaton délután a brassói Reménység Háza tanácstermében, az RMDSZ helyi szervezetével közösen tartott vállalkozói fórumon.