Főoldal > Hírek
Egészséges Nagyváradért!

Az Egészséges Nagyváradnak jól felszerelt egészségügyi rendszere van és egészséges lakosai – nyilatkozta Cseke Attila, az RMDSZ nagyváradi polgármester-jelöltje vasárnapi, május 20-i sajtótájékoztatóján, amikor Nagyvárad legrégebbi patikája előtt egy új terméket ajánlott: a „Cs-vitamint.” Cs, mint Cseke...

Kulturális rendezvényekkel teli éjszaka - Kulturális séta a múzeumok éjszakáján Csehi Árpáddal

Május 19-én szervezték meg a Múzeumok éjszakáját, amely a Szatmár Megyei Tanács elnökének, Csehi Árpádnak is kihagyhatatlan rendezvénynek mutatkozott. a színvonalas szervezésnek köszönhetően, már a rendezvényre való beinvitálás is eredetire sikeredett.

Szombaton megmozdult Szatmár!

Szombat délután szervezték a II. Szatmár Kupája országos sporttáncverseny hivatalos megnyitóját, melyen Csehi Árpád Szabolcs, a Szamár Megyei Tanács elnöke köszöntötte azt a négyszáz párost, akik az ország több megyéjéből érkeztek a rangos megmérettetésre.

„Csapatban az erő” – kérdezz-felelek konzultációs sátor Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron

Nagy érdeklődésnek örvendett május 18-án a Székelyudvarhely és Székelykeresztúr központjában felállított konzultációs sátor, amelynél Borboly Csaba, az RMDSZ Hargita megyei tanácselnökjelöltjével, valamint a megyeitanácsos-jelöltekkel beszélgethettek az érdeklődők, vagy üzenhettek nekik, illetve a sátornál osztott beszámolókból értesülhettek az elmúlt négy év megvalósításairól.

Borbély: A PDL nem meri vállalni kormányzása következményeit!
2012.05.20. | Aktuálpolitika

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke szombaton, Besztercén tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a Demokrata-Liberális Párt (PDL) a helyhatósági választások kampányában sok helyen mindenféle rögtönzött szövetségek mögé bújik, és nincs bátorsága vállalni az elmúlt évek kormányzásának következményeit.

Aki házat épít, jövőt épít - Felavatták az új ákosfalvi községházát

Nincs ideje a megosztásnak, semmiféle többpártrendszernek, egységesnek kell lenni, erőt kell felmutatni, mert csak így tudunk jövőt építeni ezen a földön – hangsúlyozta Markó Béla szenátor vasárnap Ákosfalván, a település új községházának ünnepi felavatásán.

Eckstein-Kovács Péter: Szívügyem a Házsongárdi temető sorsa

„A Házsongárdi temetőt Erdély Pantheonjává kell alakítanunk annak érdekében, hogy megőrizzük történelmét, megvédjük az enyészettől” – fogalmazott szombaton Eckstein-Kovács Péter, az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje, házsongárdi sétáját követően.

Az európai kisebbségek NEM-et mondanak a kisebbségi jogok megvonására

Az RMDSZ javaslatára az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) moszkvai kongresszusán határozatban ítélte el a romániai kormánynak a közelmúltban született kisebbségellenes intézkedését. Az előterjesztés azt követően készült, hogy a FUEN elnöksége a romániai politikai fejlemények megismertetése után sürgősségi határozati javaslat megalkotására kérte az RMDSZ küldöttségét. Mint ismeretes, Winkler Gyula európai parlamenti képviselő pénteki megnyitóbeszédében az új romániai kormány kisebbségellenes intézkedéseiről tájékoztatta a kongresszust.