Főoldal > Hírek
A könyv ajtó a világra – könyvadományozási programot indít az RMDSZ
2011.12.05. | Szórvány

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkársága ma egy nagyszabású programot indít útjára, melynek keretén belül könyvadományban részesít 15 szórványkollégiumot.

Burján Gergelyt javasolja az RMDSZ a Hunyad megyei prefektusi tisztségre
2011.12.05. | Hunyad

Burján Gergelyt javasolja az RMDSZ Hunyad megyei szervezete a Hunyad megyei prefektusi tisztségre, amely Dézsi Attila eddigi prefektus kormányfőtitkári kinevezésével üresedik meg. A döntést a Hunyad megyei szervezet Elnöksége mai ülésén hozta meg. A döntést követően a szervezet a javaslatot előterjesztette Kelemen Hunor szövetségi elnöknek.

Dézsi Attila a kormányfőtitkári tisztség jelöltje
2011.12.05. | Aktuálpolitika

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Dézsi Attilát, Hunyad megye prefektusát jelöli a kormányfőtitkári tisztségbe – a döntést a Szövetség ma, december 5-én véglegesítette. Az RMDSZ ma értesíti Emil Boc kormányfőt a döntésről.

Megújuló RMDSZ – a világhálón is
2011.12.05. | RMDSZ

„Modern és vonzó design, átlátható struktúra, gazdag, változatos tartalom – talán ezek azok a sajátosságok, amelyek leginkább jellemzik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség új honlapját, az rmdsz.ro oldalt” – jelentette be ma Kolozsváron Kovács Péter főtitkár.

Sikeres évet zárt az Erdély Kupa
2011.12.05. | Ifjúság

A kolozsvári Báthory István Líceum nyerte a fiúk versenyét, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium csapata pedig a lányok között bizonyult a legjobbnak az erdélyi magyar líceumok kosárlabda tornáján, amely az elmúlt hét végén zajlott Kolozsváron. Az Erdély Kupa keretén belül megszervezett versenyt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatta.

Tizenöt éves a csíkszeredai Talentum Alapítvány - Sógor Csaba: Az erős és cselekvő társadalomba kreatív emberek kellenek
2011.12.04. | Hargita

Tizenöt évvel ezelőtt fiatal, lelkes pedagógusok és barátaik közös kezdeményezésére jött létre a Talentum Alapítvány Csíkszeredában, azzal a céllal, hogy szabadidős tevékenységeket szervezzen Hargita megyei gyerekek számára. Az elmúlt évek alatt, a naptári év jeles eseményei, vagy a város nagyszabású rendezvényei kapcsán több száz gyereket mozgattak meg a népszerű játszóházakkal.

Jótékonysági vásár Csíkszeredában
2011.12.05. | Hargita

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. Ennek alkalmából Csíkszeredában december 5-én jótékonysági vásárt szervezett a Gyulafehérvári Caritas, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság és a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceum.

Részvétnyílvánítás

Deák László, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének alapító tagja, volt ügyvezető elnöke elhunyt, mielőtt betöltötte volna 69. évét.