Főoldal > Hírek
Regisztrációs adó: az új törvény a Hivatalos Közlönyben való megjelenése után lép életbe
2012.01.06. | Környezetvédelem

A regisztrációs adó 25% százalékkal történő csökkentését célzó jogszabály a Hivatalos Közlönyben való megjelenése után lép életbe – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter azt követően, hogy január 5-én Traian Băsescu államfő kihirdette a törvényt.

Akár kormányhatározattal is létrehozzák az önálló magyar kart az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen - A kormány még megvárja a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem szenátusának következő ülését, és amennyiben akkor sem tesz eleget a magyar kar létrehozására vonatkozó minisztériumi felszólításnak, akkor életbe lép a “B-terv”: a kabinet szankciókat alkalmazhat, és akár valamilyen módon kormányhatározattal hozzuk létre a magyar intézeteket, vagy az önálló magyar kart – jelentette be Markó Béla pénteken, az Erdélyi Magyar Televízió Többszemközt című műsorában.

Rendkívül hibás politika az RMDSZ mellőzése
2012.01.06. | Aktuálpolitika , magyar-magyar

- Az elmúlt egy-két évben bebizonyosodott: Magyarország és a magyar kormánypártok részéről egy rendkívül hibás politika volt, hogy nem az RMDSZ-t, hanem éppenséggel azokat a politikai csoportosulásokat támogatták, amelyek az RMDSZ-szel szemben próbálnak egy politikai altenatívát teremteni, ez ugyanis oda vezetett, hogy ma Románia és Magyarország viszonya, ha nem is mondható rossznak, de nem annyira gazdag, mint amilyennek lennie kellene – jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes pénteken, az Erdélyi Magyar Televíziónak nyilatkozva.

Szenátori mandátuma megvalósításairól számolt be Gyerkó László
2011.12.29. | Hargita , Szenátus

Politikai programomban három nagy területet jelöltem meg cselekvési prioritásként, célként: a gazdasági fellendülést, a hatékony érdekvédelmet és a működő közösségi autonómia megvalósítását, a három területet egységes egészként kezelve – hangsúlyozta szenátori tevékenységét ismertetve Gyerkó László.

A gazdasági növekedést az uniós források hatékony felhasználásával kell biztosítani
2011.12.28. | Európai Parlament , gazdaság , Hunyad

A 2012-es évet úgy kell alakítani, hogy Románia tartós gazdasági növekedési pályára lépjen úgy, mint a 2001-2008 közötti időszakban – jelentette ki Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője szerdán, Déván megtartott sajtótájékoztatóján.

2011 a szórványközösségekre fordított figyelem éve volt
2011.12.28. | Hunyad

A nehéz gazdasági helyzet és az állandó politikai feszültségekkel teli időszak ellenére sikeresnek ítélték meg az idei évet a Hunyad megyei RMDSZ Állandó Tanácsának tagjai, akik kedd délután tartották meg évértékelő gyűlésüket.

Békés Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt!
2011.12.22. | RMDSZ , Ünnep

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Békés Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt Kíván!

Törvény általi védelem a Házsongárdi temető 397 műemléksírjának
2011.12.21. | Kolozsvár , Kultúra

Az Országos Műemlékvédelmi Bizottság mai ülésén elfogadta azt az összesen 397 tételből álló, műemlékké nyilvánításra javasolt Házsongárdi sírok, síremlékek helyrajzi felmérésre alapuló jegyzéket és a hozzá csatolt fényképes adatlapokat tartalmazó dokumentációt, amely biztosítja a kiemelt sírok törvény általi védettségét.