Főoldal > Hírek
Ülésezett a Beszterce-Naszód megyei MKT
2012.02.18. | RMDSZ , Beszterce

Antal Attila látja el az elkövetkező négy évben az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei döntéshozó testületének, a Megyei Küldöttek Tanácsának elnöki tisztségét. Erről a február 18-án ülésező MKT döntött.

Hétvégi Hargita megyei hírek

Csatószegen ülésezett a Hargita megyei tanács

Jótékonysági rendezvényt szervezett az RMDSZ Beszterce megyei területi szervezete
2012.02.20. | Beszterce

Közel 4000 lejes adományt sikerült összegyűjteni a Beszterce megyei RMDSZ, a besztercei Madisz és a Pro Hereditatem Egyesület által megszervezett farsangi jótékonyság bálon, a felőri 11 éves súlyos betegségben szenvedő Timár Tibornak.

Minőségi lépést a baróti emberek életébe

Az elmúlt időszak egyeztetéseinek eredményeként pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretén belül mutatkozott be Lázár Kiss Barna, az RMDSZ baróti polgármesterjelöltje. A találkozón részt vett az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének vezetősége mellett Váncza Tibor az RMDSZ Erdővidék Széki Szervezetének elnöke és Nagy József baróti RMDSZ elnök is.

Továbbra is Seres Dénes látja el az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöki tisztségét
2012.02.17. | Szilágy

2012. február 17-én tartotta tisztújító küldöttgyűlését az RMDSZ Szilágy megyei szervezete. A 22 szervezet képviseletét ellátó testület elsöprő többséggel (234 tagból 230) szavazott újból bizalmat Seres Dénes képviselőnek az RMDSZ Szilágy megyei elnöki tisztségének betöltésére.

Lettországi referendum: hivatalos nyelv lehet az orosz
2012.02.17. | Nyelvi jogok

Az orosz nyelv második államnyelvvé nyilvánításáról szavaz Lettország szombaton, folyó év február 18-án. A népszavazést a "Native Language" orosz érdekeltségű nem-kormányzati szervezet kezdeményezte a "For Human Rights in United Latvia" politikai párt segítségével.

A tejtermékágazat európai uniós jövőjéről és az 2012. évi növekedési tervről az EP-ben
2012.02.17. | Mezőgazdaság , Európai Unió

Az Európai Parlament (EP) február 13-16 közötti plenáris ülésszaka alatt, Strasbourgban, több, az erdélyi magyar közösség életét közvetlenül befolyásoló terület vonatkozásában döntöttek a képviselők.

A magyar kormány az erdélyi magyar civil szervezetek helyett egy új pártot finanszíroz
2012.02.18. | civil szféra

- A magyar kormány a múlt évben „elfelejtette” folyósítani a nemzeti jelentőségű erdélyi magyar szervezetekre és programokra szánt támogatást, volt viszont bőven pénz a demokrácia központokra és az új magyar párt finanszírozására. Míg az RMDSZ saját költségvetéséből ezévben is mintegy 4.5 milliárd lejjel támogatja a jelentős civil szervezeteket, a magyar kormány pártépítésre fordította azt a pénzt, amelyből kulturális intézményeket, kis- és középvállalkozásokat, vagy családtámogató programokat lehetett volna finanszírozni – nyilatkozta Kovács Péter, az Erdélyi Magyar Televíziónak (ETV).