1358 új mentőautó vásárlását teszi lehetővé a fejlesztési minisztérium 

1358 új mentőautó vásárlását teszi lehetővé a fejlesztési minisztérium 

Összesen 1358 új mentőautót vásárolhatnak az ország minden fejlesztési régiójában. A befektetés összértéke 558.903.141,45 lej, a szerződéseket ma írta alá Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter.

A szaktárcavezető elmondta: 1.122 mentőautót már megvásároltak, a fennmaradó 236 autót idén és a jövő év folyamán szerzik be. A beszerzett járművek között 120 két fekvőbeteg egyidejű szállítására alkalmas mentőautó, 375 fokozott felszereltségű mentőautó, 505 off-road típusú, fokozottan felszerelt mentőautó, valamint 122 olyan mentőautó van, amely a kritikus helyzetben lévő páciensek kezelésére és szállítására alkalmas.

A fennmaradó 236 mentőautó között kritikus állapotú újszülöttek és fertőző betegek szállítására alkalmas mentőautókat vásárolhatnak a megyei felügyelőségek, két fekvőbeteg egyidejű szállítására alkalmas és off-road típusú menőautókat, valamint tömeges balesetek ellátására alkalmas mentőautókat és mobil elsősegélynyújtó pontokat is. 

A befektetést a Regionális Operatív Program (Programul Operațional Regional) keretén belül bonyolítja a minisztérium, annak eredményeként a megyei sürgősségi felügyelőségek (Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență) hatékonyabb beavatkozást biztosíthatnak a sürgősségi esetekben.

Az ország hét fejlesztési régiója részesül az egészségügyi infrastruktúrafejlesztésre szánt támogatásban.

kapcsolódó

Hírlevél