42 millió lejt utalt ki a fejlesztési minisztérium az önkormányzatoknak a távfűtési számla kifizetésére

42 millió lejt utalt ki a fejlesztési minisztérium az önkormányzatoknak a távfűtési számla kifizetésére

A fejlesztési minisztériumtól 50%-os támogatást kapnak a megnövekedett távfűtési számla kifizetésére az erre jogosult önkormányzatok. A kérések alapján, első körben összesen 41.997.515,16 lejt utalt ki a szaktárca 15 önkormányzatnak, ebből 7 erdélyi önkormányzat kap 23.157.716,54 lejt – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési szaktárcavezető.

A miniszter elmondta: a támogatás a 2021–2022-es téli hónapokra vonatkozik, és a novemberi, illetve decemberi támogatásokat újabbak követik, az önkormányzatoktól beérkezett kérések alapján.

Az önkormányzatokat, a családokat támogatjuk a téli hónapokban ezzel az intézkedéssel. Minden jogosult önkormányzatot arra bíztatok, iktasson kérést, ha még nem tette meg” – nyilatkozat Cseke Attila.

A novemberi és decemberi távfűtésszámlák kifizetésére Arad, Brassó, Gyergyószentmiklós, Nagyvárad, Szeben, Székelyudvarhely és Temesvár kapott támogatást összesen 23 millió lej értékben.

A miniszter emlékeztetett: összesen 31 önkormányzat jogosult a támogatásra, ennyi településen működik gázzal a távfűtés, a 2022-es állami költségvetésben 400 millió lejt különített el az RMDSZ kérésére a kormány erre a célra. A támogatást az önkormányzatok a számla kiállítását követő 5 napon belül kell kérvényezzék a fejlesztési minisztériumtól, a kérvényhez pedig csatolniuk kell az energiaellátási szerződés és a számla hitelesített másolatát. Ezt követően a minisztérium tíz nap alatt összesíti a kérelmeket és odaítéli a támogatást. Az önkormányzatok az összegeket három napon belül utalják a szolgáltatónak.

 

A leosztott összegek pontos listája a minisztérium honlapján elérhető ITT.

kapcsolódó

Hírlevél