Bölcsőde épül Kolozsváron és új óvoda Gyaluban – Cseke Attila fejlesztési miniszter Kolozs megyébe látogatott

Bölcsőde épül Kolozsváron és új óvoda Gyaluban – Cseke Attila fejlesztési miniszter Kolozs megyébe látogatott

Kolozsváron új épülettel bővítik ki a Mézged utcai bölcsődét, a jelenleg 120 férőhelyes épület 210 gyermek befogadására lesz alkalmas – jelentette be, Kolozs megyei munkalátogatásának második napján, Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter. 

A szaktárcavezető elmondta: az új, kétemeletes épületszárnyban játszó- és hálószobák lesznek, mosdók, orvosi rendelő és irodahelység. A 6,2 millió lejes finanszírozást a minisztérium biztosítja, a szerződést ma írta alá az Országos Befektetési Vállalat és a kivitelező.

Cseke Attila meglátogatta az épülő gyalui óvoda munkálatait is. Az építkezést tavaly áprilisban kezdték el – mutatott rá a miniszter – és jól haladnak vele. A 3 millió lejes finanszírozást az Országos Helyi Fejlesztési Programon keresztül biztosítja a minisztérium.

„Az RMDSZ a fiatal családok támogatását vállalta fel, a gyermekvállalást bátorítani szeretnénk. Ezért minden olyan településen, ahol igény van rá, új bölcsődét építünk, kibővítjük az oktatásügyi intézmény-infrastruktúrát” – összegezte Cseke Attila.

kapcsolódó

Hírlevél