Folytatódik a Halljuk egymást! – mozgalom, továbbra is egyedül élő időseket segít az RMDSZ Nőszervezete

Folytatódik a Halljuk egymást! – mozgalom, továbbra is egyedül élő időseket segít az RMDSZ Nőszervezete

A járványügyi helyzet súlyosbodásával és a korábbi kedvező fogadtatás tapasztalataira hagyatkozva az RMDSZ Nőszervezete együttműködve a partner civil szervezetekkel folytatja a Halljuk egymást! mozgalmat. Az önkéntesek bátorító gondolatokra és a valódi, hiteles információkra alapozott beszélgetésekkel minél több idős emberhez szeretnének elérni, akiket arról biztosítanak, hogy ezekben a nehéz időkben sincsenek egyedül. Az önkéntesek jelentkezését november 13-tól várják.

Az RMDSZ Nőszervezete április elején indította el a Halljuk egymást! – mozgalmat, amely a kijárási tilalom idején közel 4000 idősnek jelentett fontos támaszt, élő kapcsolatot a külvilággal. A mozgalomban résztvevő 1000 önkéntes vállalta, hogy 2-3 naponta felhívja az egyedül élő idős személyeket, és hiteles forrásból tájékoztatja őket az aktuális járványügyi helyzetről. Emellett az akció kötetlen beszélgetéssel a bezártság okozta elszigetelődés, elmagányosodás érzésének csökkentését is elősegítette.

A tavasszal elindított telefonos segítő szolgálatot bővíteni szeretnék, ezért újabb önkéntesek jelentkezését várják. November 13-tól lehet csatlakozni a mozgalomhoz az online űrlap kitöltésével.

Ugyanakkor várják azoknak az időseknek a jelentkezését is, akik igényelnék a telefonos kapcsolattartást, tájékoztatást. Amennyiben tudnak egyedül élő idős személyekről, akiknek szüksége lehet rendszeres baráti beszélgetésre, nevét és telefonszámát a Nőszervezet Facebook oldalára lehet elküldeni. A szervezet munkatársai gondoskodnak a kapcsolatfelvételről.

Nehéz időkben összefogunk! Nehéz időkben Halljuk egymást!

kapcsolódó

Hírlevél