Indul a 12. Bölcs diákok országos szintű vetélkedő

Indul a 12. Bölcs diákok országos szintű vetélkedő

Tizenkettedik alkalommal szervezi meg a Bölcs diákok országos szintű vetélkedőt a Communitas Alapítvány, partnerségben a Kolozsvári Református Kollégiummal és a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel. A vetélkedő egy teljes tanévet felölelő verseny, melyre három-négy fős középiskolás csapatok jelentkezését várják.

A vetélkedő célja, hogy szórakoztató, kreatív feladatok által rámutasson a különböző tudományágak közötti kapcsolatra, kreativitásra, csapatmunkára ösztönözze a tanulókat.

„A hagyományőrzés lesz a vetélkedő idei témája, amellyel arra szeretnénk biztatni a diákokat, hogy olyan múltbeli tapasztalatok, értékek után kutassanak, amelyek kapaszkodót jelenthetnek a mai ember számára is” – anyilatkozta Molnár Galaczi Júlia, a vetélkedő szervező tanára.

Mihályfalvi Katalin, a verseny feladatlapjainak kidolgozója elmondta: a diákok együttműködésre, kutatásra, élményszerű tanulásra és megtapasztalásra ösztönző, egyedi versenyben vehetnek részt.

Kádár Magor a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézetének oktatója, a vetélkedő partnere jelentkezésre biztatja azokat a diákokat, akik gyarapítani szeretnék a tudásukat, kihívásokat keresnek, szeretnék megmutatni, hogy mire képesek.

A Bölcs Diákok vetélkedőre november 21-ig lehet jelentkezni a www.bod.communitas.ro honlapon. A versenyindító videó elérhető itt, valamint a vetélkedő honlapján érhető el.

A teljes versenyfelhívás elérhető ITT.

kapcsolódó

Hírlevél