Kétszer akkora pénzjutalmat kapnak a jó eredménnyel hazatérő olimpiai sportolók!

Kétszer akkora pénzjutalmat kapnak a jó eredménnyel hazatérő olimpiai sportolók!

Kezdeményezésünkre elfogadta ma a kormány az olimpiai és paralimpiai bajnokok anyagi juttatásának megduplázását. Ennek értelmében minden olyan sportoló, aki az első hat helyen végzett, az eddig előírt összeg kétszeresét kaphatja a Román Olimpiai Bizottságtól és az Ifjúsági és Sportminisztériumtól.

Rég készültünk erre a módosításra, és nagyon örülök, hogy ilyen módon is támogatni tudjuk az élsportot és a teljesítményt. Az olimpiai szereplés hozzájárul az országunk hírnevéhez, azonban sajnos ez a teljesítmény az utolsó két évtizedben csökkenő tendenciát mutat. A mi célunk viszont az, és ezt a sportstratégiában is megfogalmaztuk, hogy Románia visszatérjen az olimpiai éremtáblázat első tíz helyezettje közé. Sok lépést kell még addig megtennünk, de folyamatosan keressük a megoldásokat annak érdekében, hogy a sportolók megbecsülve és motiválva érezzék magukat, és a lehető legjobb edzési feltételeket tudjuk számukra biztosítani” - nyilatkozta Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter.

A tokiói olimpián Románia négy érmet szerzett, egy aranyat és három ezüstöt evezésben és vívásban. A mai döntés értelmében az aranyérmes sportolók 140.000 eurót, az ezüstérmesek 112.000 eurót, a bronzérmesek 88.000 ezer eurót kapnak. A negyedik ötödik és hatodik helyezést elérő sportolók 56.000 eurós, 42.000 eurós, illetve 28.000 eurós juttatást kapnak.

kapcsolódó

Hírlevél