Klaus Iohannis, Románia államelnökének március 15-i üzenete

Klaus Iohannis, Románia államelnökének március 15-i üzenete

Önöknek, magyar nemzetiségű román állampolgároknak, a mai nap egy olyan alkalom, amikor újra megerősíthetik közösségi értékeiket, amelyeket nagyra becsülnek, és amelyek Önöket magyarokként egyesítettek. De arra is jó alkalom a mai nap, hogy büszkén ismertessék identitásukat, amely a történelemben és az egyetemes kultúrában elismertté tette Önöket.

Ebből az alkalomból is kiemelném a romániai magyar közösség és a politikai képviselőinek a jelentős hozzájárulását az európai integráció felé tett úton, a demokratikus értékek visszaszerzésében és abban, hogy a társadalmunkat az emberi jogok és a kisebbségek védelmének alapkövére helyezték. Ezek az alapjai a közös európai jövőnknek, amelyek hozzájárulnak a múlt tanulságainak megértéséhez.

A világjárvány elleni küzdelem és a nehéz időszakon való átvészelés együttes erőfeszítései bizonyíték arra, hogy a románok és a magyarok a különleges humánerőforrás potenciáljukat és a tulajdonságait kamatoztathatják. Közösen, az interetnikus harmónia megteremtése által egy erős és virágzó társadalmat építünk, egy közös projektet viszünk véghez, amelyben a Romániában élő magyar kisebbségnek megvan a saját, kiemelkedő helye és a figyelemre méltó hozzájárulása.

 

Klaus Iohannis
Románia elnöke

kapcsolódó

Hírlevél