Közel 1900 gyerek vett részt az Iskola Alapítvány Délutáni oktatási programjában

Közel 1900 gyerek vett részt az Iskola Alapítvány Délutáni oktatási programjában

Az Iskola Alapítvány az idei, rendhagyó tanévben 12 megyében és Bukarestben, 38 település 44 tanintézményében működtetett délutáni oktatási programot. Az elmúlt évhez képest idén 15 új helyszínnel bővült a program.

A Délutáni oktatási program célja az anyanyelvű oktatás megerősítése és népszerűsítése. Ebben a tanévben 1894 gyerek vett részt a foglalkozásokon, ezáltal 1647 szórványban élő család részesült közvetett anyagi támogatásban.

Az iskolai tanórák után 152 szakképzett pedagógus foglalkozott a szórványban élő elemistákkal, ők segítettek a házi feladatok megoldásában, illetve különböző készség- és képességfejlesztő tevékenységeket tartottak számukra. A programban résztvevő gyerekek számára az Iskola Alapítvány biztosította a meleg ebédet is.

A Délutáni oktatási programot ősztől új helyszínekkel bővítik. A 2021/2022-es tanévben csatlakozó két új helyszínen – a Kolozs megyei Szászfenesen működő Gheorghe Șincai Gimnázium első magyar tannyelvű előkészítő osztályában és a Máramaros megyei Felsőbányán, az Autószállítási Technikai Kollégium elemi osztályaiban – már elkezdődött a program előkészítése.

 

 

kapcsolódó

Hírlevél