RMDSZ: adományozz babakocsit a bajba jutott anyáknak!

RMDSZ: adományozz babakocsit a bajba jutott anyáknak!

Március 8-án, a nemzetközi nőnapon az RMDSZ és az RMDSZ Nőszervezet arra kéri a magyar közösség tagjait, hogy segítsenek a nehéz helyzetben lévő, háború elől menekülő anyákon és gyermekeiken azzal, hogy babakocsikat, babahordozókat és autós üléseket adományoznak.

Szívügyünk a család - ezért az RMDSZ és az RMDSZ Nőszervezete babakocsik, babahordozók és autós ülések gyűjtésébe kezd. A határon átkelő nők, anyák mindenüket hátrahagyva menekülnek a háborús körülmények elől, hogy biztonságos környezetben tudhassák gyermekeiket. A menekülés során sokan kénytelenek otthon hagyni olyan alapvető eszközöket, amelyek a gyermekek jólétét és biztonságát segítik. Éppen ezért fontos, hogy babakocsival, hordozóval és autós üléssel segítsünk, minél több édesanyát, hogy megkönnyítsük a továbbutazásukat. Mivel sürgős segítségre van szükség, az első adományokat vasárnap tervezzük szállítani a határmentére.

Az új, vagy használt, de jó állapotban levő adományokat az RMDSZ megyei szervezetei (A gyüjtőpontok listája itt érhető el.), illetve az RMDSZ Nőszervezet területi/megyei szervezetei gyűjtik.

 

kapcsolódó

Hírlevél