Harmadik turnéjára indul a Bánsági Vándorszínház

Harmadik turnéjára indul a Bánsági Vándorszínház

Idén is lesz Bánsági Vándorszínház turné Temes és Arad megyében, immár a Tarisznyás Egyesület szervezésében, a Communitas Alapítvány és a Bethlen Gábor Alap támogatásával. A Vándorszínház július 31. − augusztus 14. között 15 településen mutatja be Rejtő Jenő: Rózsa, a lovag című bohózatát – hangzott el Molnár Zsolt RMDSZ-es parlamenti képviselő és Aszalos Géza, a Vándorszínház művészeti vezetője közös sajtótájékoztatóján.

A Vándorszínház az egyik legsikeresebb projektünk, amit az elmúlt négy évben sikerült beindítanunk” – nyilatkozta Molnár Zsolt Temes megyei RMDSZ-es képviselő. „A Vándorszínház évről évre fejlődött és egy saját egyesület, a Tarisznyás Egyesület fogja kézbe venni a szervezést. Ez így van rendjén, mert mindent, amit az elmúlt négy évben beindítottunk, úgy képzeltük el, hogy egy idő után a saját lábán tudjon megállni. Annak örülök, hogy a Vándorszínház az első a kezdeményezéseink közül, amelyik az intézményes kereteket megteremtette saját magának és ezáltal a fenntarthatóságát is megelőlegezte” – tette hozzá Molnár Zsolt. A képviselő kiemelte: külön öröm, hogy az eddigi főtámogató segítsége nélkül is sikerül működtetni a Vándorszínházat, mert azt igazolja, hogy ez a csapat mostantól bármilyen körülmények között megbirkózik ezzel a feladattal és ez volt a cél, hogy a négy éves képviselői mandátumom idején ez megtörténjen.
 „Az idén nemzetközibbek vagyunk, mint valaha, hiszen Szerbiából, Szlovákiából Magyarországról és Romániából lesznek résztvevők, három fiú és két lány” – nyilatkozta Aszalos Géza temesvári színművész, a Bánsági Vándorszínház művészeti vezetője, aki hozzátette: „Rejtő Jenő Rózsa, a lovag című bohózatát állítjuk színpadra, korabeli sanzonokkal és kuplékkal megtűzdelve.” A Bánsági Vándorszínház bázisa idén is Végváron lesz, a próbák július 10-én kezdődnek, a bemutató pedig július 31-én lesz Végváron. A turné augusztus 14-én ér véget a nagybodófalvi záróelőadással. „A turné keretében Temes megyében az eddigi települések mellett Dettán és Pusztakeresztúron is lesz előadás. Arad megyében is visszatérünk néhány településre, ahol szeretik és várják a Vándorszínházat” – mondta befejezésül Aszalos Géza.

kapcsolódó

Hírlevél