Hegedüs Csilla: több uniós támogatást akarunk városaink fejlesztésére és mi akarjuk meghatározni a prioritásokat!

Hegedüs Csilla: több uniós támogatást akarunk városaink fejlesztésére és mi akarjuk meghatározni a prioritásokat!

Ajtóról ajtóra kopogtatva beszélt a május 26-ai európai parlamenti választás tétjéről a kolozsvári, hídelvi embereknek Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt, Oláh Emese, a megyeközpont alpolgármestere, illetve Nistor Dániel RMDSZ-es tanácsos. Hangsúlyozták: az európai reformoknak az erdélyi magyar közösség nyertese, alakítója kíván lenni, éppen ezért sorsdöntő a május 26-ai választás, és éppen ezért fontos, hogy minél többen szavazzanak az erős, Kárpát-medencei képviseletre.

Hegedüs Csilla arról beszélt a Hídelvén élőknek, hogy bár Brüsszel messzinek tűnik, az Európai Parlamentben meghozott döntések az erdélyi, kolozsvári emberek életét is érintik, befolyásolják. „Azért fogunk harcolni, hogy minél jobb életminőséget biztosíthassunk Kolozsvár lakóinak, megkönnyítsük mindennapjaikat. Hogy Kolozsvár felvehesse a versenyt Nyugat-Európa városaival, hogy tovább fejlődjön az infrastruktúra és az innováció terén, nőjön az egészségügyi szolgáltatások, a kultúra és oktatás minősége” – fogalmazott az RMDSZ EP-képviselőjelöltje. Hozzátette, még nagyon sok a tennivaló, hiszen a kolozsvári önkormányzat az alapinfrastruktúra – körgyűrű, utcák, parkolóházak, zöldövezetek, parkok – építését, karbantartását, fejlesztését, az alternatív közlekedési módszerek kidolgozását és életbe léptetését is célul tűzte ki. Ehhez elengedhetetlenek az Uniós források, a bürokrácia egyszerűsítése – mutatott rá.

Oláh Emese alpolgármester szerint az erdélyi nagyvárosok az eddiginél több EU-s támogatást tudnának lehívni, hogy fejlesztésre, építkezésre fordítsák: a támogatások céljáról a helyi vezetők szeretnének dönteni. „Kolozsvár önkormányzata összesen 420 millió euró értékben dolgozott ki projekteket a 2014-2020-as költségvetési ciklusban: új villamosok, trolibuszok, és autóbuszok érkeztek a városba, megújult a városi kórház és több tömbház hőszigetelése is elkészült” – részletezte. Mindnyájan hangsúlyozták, hogy az uniós döntések fontosak az erdélyi emberek életében, hiszen identitásuk összetett: magyarok, erdélyiek és európaiak vagyunk – szögezték le. Hegedüs Csilla kiemelte, az erdélyi emberek olyan Uniót szeretnének, amely nem veszélyként tekint ránk, magyarokra, hanem megbecsül, támogat és megvéd minket. „Május 26-án közös feladatunk, hogy olyan magyar képviseletet küldjünk az Európai Parlamentbe, amely ki tudja harcolni a támogatások gyarapodását, a bürokrácia csökkentését és közösségünk védelmét!” – szögezte le.    

kapcsolódó

Hírlevél