Smart City Karaván mint a tartós fejlesztés elveire épülő fogalom

Smart City Karaván mint a tartós fejlesztés elveire épülő fogalom

Október 5-én Brassóban vett részt a Smart City Karavánon Borbély László államtanácsos , amelyen megosztotta véleményét a Smart City és Mobilitás Román Egyesület (ARSCM) által gazdasági, műszaki és szervezési téren felhalmozott ismereteiről és tapasztalatairól, annál is inkább, hogy az esemény kezdeményezői célul tűzték ki tevékenységük összehangolását a tartós fejlesztés elveivel. 

A Smart City (Intelligens Város) fogalom a közösségek felmérését, valamint a legjobb nemzetközi gyakorlatok, megoldások és innovációs technológiák alkalmazását szolgáló eszköz, amely arra hivatott, hogy szavatolja a közösségek szabad hozzáférését a modern és minőségi szolgáltatásokhoz. A Smart City Karaván programját 12 hónapon át 12 régióban mutatják be a legfontosabb közigazgatási szereplők és a 12 térséget innovációs technológiával segítő, a ranglistán élvonalban szereplő társaságok részvételével. 

"Gratulálok Önöknek e kezdeményezéshez. A Smar City és az Okos Megoldások nagyon fontos összetevők, azonban ismételten el szeretném mondani, hogy e program működéséhez érthető, világos törvénykezésre és a helyi, de főleg a központi hatóságok erőteljes támogatására van szükség. A nemrég létrehozott Fenntartható Fejlesztési Főigazgatóság minden támogatást megad e program fejlesztésére, hiszen nekünk is szükségünk van olyan partnerekre, mint Önök, mi is gyakorlatba akarjuk ültetni a fenntartható fejlesztés fogalmát a helyi és központi intézmények szintjén egyaránt. Engedelmükkel egy példát említenék meg: 2020-ig el kell jutnunk arra a szintre, amelyen már kimondottan energiatakarékos épületek építhetőek. Ami azt jelenti, hogy fogyasztáscsökkentő megoldásokat kell alkalmazni, míg az erőforrásokat és az üzemanyagokat úgy kell felhasználni, hogy ezek ne legyenek károsak a környezetre nézve” - nyilatkozta Borbély László,  a román Miniszterelnöki Kabinetiroda államtanácsosa, a Kormány Főtitkársága keretében létrehozott Fenntartható Fejlődési Célokat Összehangoló Főosztály koordinátora.

kapcsolódó

Hírlevél