Tisztújító körzeti közgyűléseket és küldöttgyűlést tartott a sepsiszentgyörgyi RMDSZ

Tisztújító körzeti közgyűléseket és küldöttgyűlést tartott a sepsiszentgyörgyi RMDSZ

A sepsiszentgyörgyi küldötteket Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke köszöntötte, aki helyzetértékelőjében az elmúlt években a helyi szervezetek által elért társadalmi támogatottság növeléséről beszélt és erről közölt adatokat.

Az elmúlt négy évben jelentősen nőtt Háromszéken az RMDSZ támogatottsága, és én bizakodó vagyok abban a tekintetben, hogy ezt a támogatottsági szintet tartani-, adott esetben pedig növelni tudjuk” fogalmazott az elnök, aki kitért a szervezet előtt álló különféle kihívásokra az elkövetkező időszakban, többek között azokra a feladatokra, melyek az az Európai Parlamenti választások és a magyarországi választói jegyzékbe történő regisztráció kapcsán a sepsiszentgyörgyi szervezetre is hárulnak.

 

Ezt követően a négy városi, valamint kilyéni és szotyori körzetekben megválasztott 81 küldött kiegészült a társult ifjúsági szervezetek által jelölt 12 küldöttel, majd bemutatkoztak az elnökségi tagságra pályázó jelöltek.

 

Antal Árpád városi elnök részletes beszámolóját és az elkövetkező időszakról szóló programjának bemutatását nagy érdeklődés övezte. Antal elmondta, hogy sok munka és tennivaló vár a helyi RMDSZ-re az lekövetkező években. “Kiemelten fontosnak tartom a nemzetpolitikai kérdéseket. A románokkal való viszony újragondolása és új alapokra való helyezése szükségszerű. Az elmúlt húsz évben sajnos nem sikerült sikeresen közvetíteni a románok felé céljainknak és törekvéseinknek lényegét, úgyhogy e téren sok tennivalónk van. Tisztáznunk kell nemcsak azt, hogy mit jelent az autonómia, de azt is tisztáznunk kell, hogy a románok számára mit jelent mindez. Továbbá az is nagyon fontos, hogy elérjük azt, hogy az autonómiával kapcsolatos közbeszéd végre ne arról szóljon, hogy milyen autonómiát akarunk, hanem arról, hogy azt mikor és hogyan fogjuk elérni” fogalmazott.

 

Az újonnan újraválasztott sepsiszentgyörgyi RMDSZ elnök arról is beszélt, hogy fontosnak tartja egy olyan családsegítő stratégia kidolgozását és alkalmazását, mely során a helyi fiatalok számára olyan lehetőségeket biztosítanak, melyek elősegítik a családalapítási szándékot. Kiemelte azt is, hogy cél a megfelelő foglalkoztatáspolitika kidolgozása is, hogy elejét vegyék a munkaerő elvándorlásnak és növeljék a régió versenyképességét.

 

Az infrastrukturális beruházásokkal kapcsolatosan Antal elmondta, hogy „Azon fogok dolgozni, hogy megépüljön a sepsiszentgyörgyi körgyűrű, mely egyidejűleg a jelenleg épülő vidombáki reptérre is gyors és könnyű hozzáférést biztosít. Tovább dolgozunk azon, hogy Sepsiszentgyörgy a vidék legmodernebb és legjobban karban tartott városa, egy igazi ékszer legyen.”


Végezetül Sztakics Éva tartott egy rövid beszámolót a nemrégiben megalakult

Háromszéki Nőszervezetének tevékenységéről, beszélt a Mosolygó Karácsonyt 

program sikerességéről.

 

A programbeszédeket követő szavazás alapján újabb négy éves elnöki mandátumot nyert Antal Árpád, az elnökség tagjai pedig Sztakics Éva, Tischler Ferenc, Miklós Zoltán és Kelemen Szilárd lettek. Az ügyvezető elnöki feladatok ellátására Antal Árpád Tóth-Birtan Csabát kérte fel.

 

kapcsolódó

Hírlevél