Antal Árpád az Országos Önkormányzati Tanács új elnöke

Antal Árpád az Országos Önkormányzati Tanács új elnöke

Május 21-én, pénteken tartotta az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsa (OÖT) az újraalakuló ülését, amelyen a tagok Antal Árpádot, Sepsiszentgyörgy polgármesterét bízták meg azzal, hogy a következő 4 évben ellássa az elnöki teendőket. Az OÖT új elnöke az ülést követően fontosnak nevezte a Szövetség önkormányzati, parlamenti és kormányzati munkájának összehangolását.

Négy év parlamenti és 13 év önkormányzati tapasztalattal a hátam mögött bízom abban,  hogy sikerül hálózatba szervezni az önkormányzatban jelen lévő tudást – fogalmazott Antal Árpád. Rámutatott: egy proaktív együttműködésben hisz, és úgy gondolja, hogy nagyon fontos, hogy az önkormányzati, a parlamenti munka és kormányzati munka kéz a kézben együtt haladjon, hiszen csak így lehet versenyképessé tenni a magyar településeket és Erdélyt.

Az Országos Önkormányzati Tanács (OÖT) az RMDSZ színeiben megválasztott polgármesterek, alpolgármesterek és önkormányzati képviselők legfőbb képviseleti, érdekegyeztető és tanácsadó testülete. A testület három regionális tanácsból tevődik össze: a Székelyföldi Regionális Önkormányzati Tanácsból, a Partiumi Regionális Önkormányzati Tanácsból, illetve a Belső Erdélyi Regionális Önkormányzati Tanácsból.

kapcsolódó

Hírlevél