Cseke Attila: Brassó, Nagyvárad és Temesvár önkormányzata részesül fűtéstámogatásban

Cseke Attila: Brassó, Nagyvárad és Temesvár önkormányzata részesül fűtéstámogatásban

Utalta a fejlesztési minisztérium a hetedik támogatásrészletet azoknak az önkormányzatoknak, amelyek gázzal fűtött kazánokkal ellátott távfűtési rendszereket működtetnek. A teljes, 14.860.273,55 lejes kiutalt összegből 1.844.855,33 lejt két erdélyi település önkormányzatának, Brassónak és Nagyváradnak utalt a szaktárca – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

Továbbá a fejlesztési minisztérium a 400 millió lejes keretből a megdrágult számlák többletköltségének fele helyett a januári és februári hónapokra a számlák többletének másfélszeresét is kifizetheti az önkormányzatoknak.

Ennek értelmében ma utalta a szaktárca két önkormányzatnak a többlettámogatást. Az összesen közel 25 millió lejből 4.886.661,56 lejt Nagyvárad önkormányzata, 19.570.088,86 lejt pedig Temesvár önkormányzata kap a januári számla fedezésére.

A fejlesztési minisztérium eddig összesen a 400 millió lejes keretből több mint 215 millió lejt utalt az önkormányzatoknak támogatva ezzel a megdrágult téli távfűtési számlák kifizetését, és várja továbbra is az önkormányzatoktól érkező számlákat és kéréseket.

A kiutalt támogatások teljes listája a minisztérium honlapján érhető el.

kapcsolódó

Hírlevél