Cseke Attila: kibővítjük és korszerűsítjük a nagyszalontai kórházat

Cseke Attila: kibővítjük és korszerűsítjük a nagyszalontai kórházat

Közel 40 millió lej finanszírozást biztosít az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium a nagyszalontai kórház korszerűsítésére és kibővítésére – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Olyan egészségügyi infrastruktúrát biztosítunk, ahol minden körülmény adott a minőségi orvosi ellátásra. Minden nap azon dolgozunk, hogy településeink fejlődjenek, és amióta kormányzati eszközökkel is ezt a célt szolgáljuk, látványosan haladunk. Sok Bihar megyei és nagyszalontai beruházásnak biztosítottunk finanszírozást az elmúlt időszakban” – nyilatkozta Cseke Attila.

A szaktárcavezető elmondta: a munkálatok során korszerűsítik a jelenlegi épületet, a mozgássérültek számára akadálymentesítik, az elektromos hálózatot és az oxigénellátó rendszert újítják. Emellett új emeletet húznak rá, ahol a kórház adminisztratív feladatait ellátó személyzet kap majd helyet. Egy új szárny is épül, ahol korszerű járóbeteg-rendelő és balneo-kinetoterápia fog működni. 

Cseke Attila fejlesztési miniszter elmondta: „személyesen is örömömre szolgál, hogy olyan beruházásra biztosíthatok finanszírozást, amely az egészségügyi infrastruktúra korszerűsítését szolgálja. A kórházfelújítással XXI. századi körülményeket teremtünk, amelynek nem csak a nagyszalontaiak, hanem a környéken élők is haszonélvezői lesznek, hiszen ez a legfontosabb egészségügyi létesítmény a Nagyváradot Araddal összekötő útszakaszon”. 

A kórházépület energiatakarékos lesz, az önkormányzat közel 700.000 lejes önrésszel járul hozzá a beruházáshoz – zárta nyilatkozatát Cseke Attila.

kapcsolódó

Hírlevél