Cseke Attila: mától nem használ pecsétet a fejlesztési és közigazgatási minisztérium

Cseke Attila: mától nem használ pecsétet a fejlesztési és közigazgatási minisztérium

Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter rendeletben szögezte le: az általa vezetett intézmény nem használ az aláírás mellett pecsétet, és az ügyintéző magán- vagy jogiszemélyektől sem kér pecsétet.

Az okmányok hitelességét, jogerősségét a digitális vagy hagyományos aláírás biztosítja. Az előírás a minisztérium alárendeltségébe tartozó intézményekre is vonatkozik.

A közigazgatási törvénykönyv szerint 2020. január elsejétől csak az alkotmányban felsorolt állami intézmények által elfogadott jogszabályokra, így például a parlament által elfogadott törvényekre vagy a helyi önkormányzat által elfogadott tanácshatározatra kell pecsét is kerüljön. „Mától a fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztériummal való kapcsolattartásban is csak ezekre az okmányokra kérhet pecsétet az intézmény. Minden másra, egy egyszerű kérvényre vagy egy szerződésre nem kérhet pecsétet a minisztériumban dolgozó közalkalmazott, és ha mégis megteszi, fegyelmi eljárás indulhat ellene a törvény előírása szerint” – mutatott rá Cseke Attila.

kapcsolódó

Hírlevél