Cseke Attila: véglegesítettük az első pályázati szakaszban benyújtott épületfelújítási kérések elbírálását

Cseke Attila: véglegesítettük az első pályázati szakaszban benyújtott épületfelújítási kérések elbírálását

238 településen finanszíroz a fejlesztési minisztérium 341 új beruházást a helyreállítási alapból – jelentette be Cseke Attila szaktárcavezető.

Az RMDSZ-es fejlesztési miniszter elmondta: „véglegesítettük az első szakaszban leadott épületfelújítási kérések elbírálását, és a második szakaszban benyújtott pályázatokon dolgozunk. Az önkormányzati alapnál is közzétettük az első nyertes pályázatokat, amelyekre a második szakaszban kértek finanszírozást az önkormányzatok, de még az első pályázatok elbírálása is zajlik, és újabb támogatott beruházásokat jelentünk be a következő időszakban.

A minisztérium összesen 1.826.496.722,18 lej finanszírozást nyújt a 341 beruházásra, a támogatott kérések listája elérhető a minisztérium honlapján.

88 épületfelújítási beruházás kapott zöld utat, amelyre 741.424.809,42 14 lejt biztosít a szaktárca. Az összegből tömbházlakásokat és középületeket tesznek energiatakarékossá és földrengésbiztossá.

További 253 önkormányzati beruházás nyert finanszírozást, összesen 1.085.071.912,76 lejből építhetnek bicikliutakat, vásárolhatnak elektromos tömegközlekedési eszközöket és töltőállomásokat, illetve informatikai rendszereket hozzá, valamint a települések fejlődéséhez szükséges terveket készíthetik el, és fiataloknak, egészségügyi és tanügyi szakembereknek építhetnek környezetbarát lakásokat.

kapcsolódó

Hírlevél