Fontos pert nyert a Brassó megyei magyar közösség: marad a többnyelvű felirat a megyehatárban

Fontos pert nyert a Brassó megyei magyar közösség: marad a többnyelvű felirat a megyehatárban

A Bukaresti Táblabíróság végleges döntése alapján marad a többnyelvű felirat Brassó és Kovászna megye határában. Ugyan Dan Tanasă egyesülete peres úton kérte, hogy Brassó Megye Tanácsa távolítsa el a kétnyelvű köszöntőtáblát, a bíróság visszautasította a Méltóságban Európáért Polgári Egyesület keresetét – tájékoztatott Ambrus Izabella, aki ügyvédként képviselte a Brassó Megyei Tanácsot az ügyben.

Brassó és Kovászna határában több éve többnyelvű táblát helyezett ki Brassó Megye Tanácsa. Ambrus Izabella elmondta, hogy a közigazgatási törvény ugyan nem kötelezte a megyei tanácsot a többnyelvű tábla kihelyezésére, ezt mégis elérte az RMDSZ a megyei jó együttműködése révén a Nemzeti Liberális Párttal. „Ez a tábla zavarta a szemét Dan Tanasă-nak, aki egyesülete révén kezdeményezte az eltávolítást. Február 24-én a bíróság döntése azonban elutasította ezt a keresetet, és így fontos pert nyert a Brassó megyei magyar közösség” – tette hozzá Ambrus Izabella.

Az RMDSZ Brassó Megyei Szervezete köszönetet mond Ambrus Izabellának, Tóásó Imeldának, a megyei tanács korábbi alelnökének és a kolozsvári Advocacy Group for Freedom of Identity Egyesületnek, amely az ügyben beavatkozóként a megyei tanács oldalán lépett be.

kapcsolódó

Hírlevél