Környezettudatos fiatalok nevelésére kap támogatást több mint 100 erdélyi civil szervezet a Tánczos Barna által kezdeményezett programban

Környezettudatos fiatalok nevelésére kap támogatást több mint 100 erdélyi civil szervezet a Tánczos Barna által kezdeményezett programban

Eredményt hirdetett a Környezetvédelmi Alap a fiataloknak szóló környezeti nevelési és tudatosító programokat támogató pályázati programban.  Országszerte összesen 106 millió lej támogatást ítéltek meg. Az iskolákkal és önkormányzatokkal partnerségben pályázó civil szervezeteknek szóló programot még tavaly indította el a Tánczos Barna vezette környezetvédelmi tárca.

„Pontosan egy évvel ezelőtt indítottuk el a környezetvédelmi minisztériumnál az első olyan országos finanszírozási programot, amely környezettudatos fiatalok nevelését támogatja, civil szervezetek bevonásával. A célunk az volt, hogy a fiatalok gyakorlati programokon vehessenek részt, amelyeken megismerik a természeti erőforrásokat, és azt, hogy a különböző emberi tevékenységek milyen hatással vannak a környezetre. Sajnálatos, hogy az RMDSZ kormányból való kiszorítása után ilyen sokat kellett várni a pályázatok elbírálására. Ugyanakkor gratulálok a székelyföldi, erdélyi civil szervezeteknek, akik jó programokra pályáztak, hiszen a nyertes pályázatok fele innen van. Sikeres programokat kívánok nekik” - nyilatkozta Tánczos Barna, az RMDSZ Hargita megyei szenátora, volt környezetvédelmi miniszter.

Az erdélyi megyékből összesen 111 környezettudatos nevelési program nyert, egyenként mintegy 100 ezer eurós támogatást. A nyertes pályázatok listája a Környezetvédelmi Alap oldalán (www.afm.ro) érhető el.

kapcsolódó

Hírlevél