Környezetvédelmi beruházásokat látogatott meg Maros megyében Tánczos Barna

Környezetvédelmi beruházásokat látogatott meg Maros megyében Tánczos Barna

Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter többek közt a háztartási gépek roncsprogramjának részleteiről tájékoztatta a jelenlévőket azon a találkozón, amelyen az RMDSZ színeiben mandátumot nyert polgármesterek, alpolgármesterek, tanácsosok, képviselők és szenátorok vettek részt. Elmondta: idén rekordnagyságú, 75 millió lej a háztartási gépek roncsprogramjának költségvetése, és hozzávetőlegesen 200 000 kedvezményezett támogatását teszi lehetővé.

A miniszter beszélt a hamarosan induló környezetkímélő iskolabusz programról, amelyet a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztériummal közösen hirdetnek meg, és összesen 3000 ilyen típusú járműre pályázhatnak az önkormányzatok. Ismertette továbbá a minisztérium által meghirdetett programokat is.

A medveprobléma és a vadgazdálkodás ugyancsak fontos témája volt a találkozónak. Mint elhangzott, egységesen, hosszú távra kell megoldani a medvekérdést, és figyelembe kell venni az összes érintett fél igényeit.

Tánczos Barna tárcavezető Kerelőszentpálra, Nyárádszeredába és Szovátára is ellátogatott. Marosvásárhelyen Péter Ferenccel, a Maros Megyei Tanács elnökével, Kovács Mihály Levente alelnökkel, valamint Marosvásárhely polgármesterével, Soós Zoltánnal és Portik Vilmos alpolgármesterrel egyeztetett.

kapcsolódó

Hírlevél