Közel 135 millió lejt utalt ki a fejlesztési minisztérium a megvalósított helyi beruházások fedezésére

Közel 135 millió lejt utalt ki a fejlesztési minisztérium a megvalósított helyi beruházások fedezésére

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium 134.748.112,60 lej összeget utalt át a Helyi Fejlesztések Országos Programjának (PNDL) I. és II. szakaszában megvalósított 219 beruházás számláinak fedezésére.

Így az első szakaszra 20.264.260,35 lej összeget fizettek ki 30 folyamatban lévő beruházásra, a program második szakaszában pedig 114.483.852,25 lejt számoltak el 189 beruházási projektre.

Ma kifizettük a Helyi Fejlesztések Országos Program keretében a május 24–28. között benyújtott számlákat, a továbbiakban július 20-ig kifizetjük a június 15–17-ig benyújtottakat, az ez után az időpont után beérkezőket pedig a következő hónap folyamán fizetjük ki" – összegezte Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A teljesített kifizetések összegzése elérhető a minisztérium honlapján, a https://mlpda.ro/pages/plati linken.

A 28/2013 számú sürgősségi kormányrendelettel jóváhagyott Helyi Fejlesztések Országos Programja (PNDL) a legfontosabb állami költségvetésből biztosított többéves finanszírozási program. A program általános célja, hogy a területi közigazgatási egységeket ellássa az összes műszaki-önkormányzati felszereléssel, oktatási, egészségügyi, környezetvédelmi, sport, szociokulturális, turisztikai és közigazgatási infrastruktúrával, valamint kommunikációs hálózatokhoz való hozzáféréssel. Az állami költségvetésből származó többéves juttatások értéke megegyezik a minisztérium és a beruházások kedvezményezettjei között kötött többéves finanszírozási szerződésekben rögzített összegekkel.

A Helyi Fejlesztések Országos Programjának (PNDL) két szakaszán belül a beruházási objektumok listája és az azokra elkülönített összegek nyilvánosak, és megtekinthetők a minisztérium honlapján, a Közmunkák rovatban, a Helyi Fejlesztések Országos Programban, a Beruházási Objektumok részben, a havi kifizetések pedig a Kifizetések szakaszban.

kapcsolódó

Hírlevél