Ma indul a háztartási gépek roncsprogramjának harmadik szakasza

Ma indul a háztartási gépek roncsprogramjának harmadik szakasza

Péntek, június 18-án reggel 10 órától kezdve lehet klímaberendezésekre, ruhaszárító gépekre és porszívókra utalványt igényelni – tájékoztatott Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter.

Az utalványok értéke 400 lej klímaberendezésekre – akár a hordozható változatokra is –, amelyek legalább az A++ energiahatékonysági osztályba tartoznak a régi besorolás szerint; 400 lej ruhaszárító gépekre, amelyek legalább az A++ energiahatékonysági osztályba tartoznak szintén a régi besorolás szerint; valamint 200 lej porszívókra, amelyeknek éves fogyasztása kevesebb mint 43 kWh.

A klímaberendezések és a porszívók esetében azonos termékcsaládba tartozó gépet kell leadni, míg a ruhaszárító gépek kedvezményes megvásárlására fordítható utalványokért cserébe a programban szereplő bármilyen más gépet be lehet váltani.

A háztartási gépek roncsprogram harmadik szakaszának összköltségvetése 15000 lej.

A háztartási gépek roncsprogramjának második szakaszában rekordidő alatt, mindössze 35 perc alatt merült ki a televíziókra, laptopokra, táblagépekre elkülönített költségvetés, így a harmadik szakasz során is nagy érdeklődésre számítunk. Mindenkit arra biztatok, aki kedvezményes áron szeretne klímaberendezést, ruhaszárító gépet és/vagy porszívót vásárolni, hogy ne késlekedjen, foglalja le mielőbb az utalvány(oka)t” – hívta fel a figyelmet a miniszter.

kapcsolódó

Hírlevél