RMDSZ: 1,2 milliárd lejt biztosítunk a Máramaros megyei víz-, szennyvíz- és úthálózat bővítésére és korszerűsítésére

RMDSZ: 1,2 milliárd lejt biztosítunk a Máramaros megyei víz-, szennyvíz- és úthálózat bővítésére és korszerűsítésére

Újabb négy megyében véglegesítette a fejlesztési szaktárca az Anghel Saligny közművesítési programból finanszírozott nyertes pályázatok listáját. A Máramaros, Iași, Neamț és Vaslui megyei beruházások listája a minisztérium honlapján megtekinthető – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es miniszter.

A fejlesztési szaktárcavezető elmondta: a Máramaros megyei önkormányzatoktól 154 finanszírozási kérést kapott a minisztérium, ezek közül 101 nyert támogatást, összesen 1.253.058.471,09 lej értékben. A támogatásból megyei utakat korszerűsíthetnek, víz- és szennyvízhálózatot építhetnek vidéken, Nagybányán és Máramarosszigeten is felújítják az utakat, Hosszúmező önkormányzata pedig 5,5 millió lejes finanszírozásban részesül, az összegből útjavítási munkálatokat indíthatnak. 

A ma bejelentett újabb négy megye támogatott beruházásainak közzétételével a fejlesztési minisztérium összesen 33 megyében és a főváros kerületeiben zárta le a pályázatok elbírálását.

Iași megyében 127 beruházást finanszíroz a fejlesztési szaktárca, Neamț megyében 114, Vaslui megyében pedig 134 beruházás indulhat, a közművesítési munkálatokra a három megyében összesen 4.3 milliárd lejt biztosít a fejlesztési minisztérium – mutatott rá Cseke Attila.

kapcsolódó

Hírlevél