RMDSZ: kerékpárút-hálózat kiépítésére nyílik lehetőség

RMDSZ: kerékpárút-hálózat kiépítésére nyílik lehetőség

Az RMDSZ kezdeményezésére a kerékpárutak pontos meghatározásáról szavazott hétfőn a szenátus plénuma. A Szövetség által kidolgozott törvénymódosítás egy új fogalmat vezet be a romániai jogrendszerbe, így lehetőség nyílik a közutaktól különálló bicikliutak építésére két település között. A tervezet az eddigi biciklisáv fogalom helyett a kerékpárral közlekedőknek szánt utak fogalmát vezeti be – mondta el Turos Lóránd Szatmár megyei szenátor, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője.

A törvénymódosítást Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter, Fejér László Ödön, az RMDSZ szenátusi frakcióvezető-helyettese, Benedek Zakariás, a Szövetség képviselőházi frakcióvezető-helyettese és Jakab Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke dolgozta ki.

Fejér László-Ödön Kovászna megyei szenátor, a szenátus Szállításügyért és Infrastruktúráért felelős bizottság tagja, a szenátus plénumi ülésén elmondta: a rendelkezések nyomán lehetőség nyílik kerékpárutak építésére a helyi, megyei vagy országos intézmények számára. Ez megteremti egyaránt a környezetkímélő, biztonságos és egészséges közlekedés lehetőségét.

A jogszabálytervezet esetében a végső döntést a képviselőház plénuma hozza meg, a törvény az államelnöki kihirdetést követően léphet hatályba.

kapcsolódó

Hírlevél